Різне громадянство не стане перешкодою до об'єднання люблячих людей в сім'ю. Про те, як правильно оформити документи, розповіли в Міністерстві юстиції України в Facebook.

"Законом України" Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства "визначено, що іноземці мають ті ж права і свободи, що і громадяни України. Єдиною додатковою умовою для іноземців при подачі заяви про державну реєстрацію шлюбу є підтвердження законності перебування в Україні", - сказано в повідомленні.

Щоб укласти шлюб, іноземець подає паспорт або паспортний документ. У разі якщо особа раніше перебувала у шлюбі – подається також документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним. Також надається документ, що підтверджує законність перебування на території України.

Всі документи, видані компетентними органами іноземних держав, повинні бути завірені апостилем або мати консульську легалізацію в тій країні, в якій вони були видані. Подаються документи, складені іноземною мовою, разом з їх перекладами на українську мову, завіреними в установленому порядку.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше ми повідомляли, знімуть із зарплати, стипендії і навіть пенсії, на скільки штрафують боржників по аліментах.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям змінять порядок отримання пенсій, кому стане простіше.

Також "Знай.uа" писав, що Ощадбанк залишив пенсіонерів без виходу, грошей не бачать місяцями.