Кулінар і переможець "Майстер шеф" Євген Клопотенко розповів про плани популяризувати українську кухню в світі.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.

Євген Клопотенко славиться своєю пристрастю до української кухні і незвичайним смаковим поєднанням. Нещодавно переможець "Майстер шеф" вирішив, що хоче популяризувати національні страви закордоном і порахував, що відмінним стартом буде Нью-Йорк.

Він зв'язався зі своїм знайомим шеф-кухарем Дмитром Марценюком, який працює в Штатах, щоб почати планування проекту.

Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот
Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще

"Наступний логічний крок - зустрітися з українцями у Нью-Йорку. Бо саме вони є тією силою, яка допомагає і підтримує всі дії по виведенню української їжі на світову арену. І от вчора сталася ця зустріч. 60 людей, 2 години, ми говорили про українську кухню, як елемент національною ідентичності", - написав Євген Клопотенко.

Кулінар також зазначив, що в понеділок приготував борщ з українськими та міжнародними дипломатами, про що докладніше розповість шанувальникам вже в наступному пості.

Раніше Євген Клопотенко поділився своїми враженнями від польоту в Нью-Йорк. Він написав, що останній раз відвідував американське місто ще в 2007 році і тоді він його дуже налякав своєю активністю. А зараз Нью-Йорк нагадав йому пост-апокаліпсис через карантин, що дозволило йому насолодитися величністю будівель і простором великого міста.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко дав рецепт оригінальної яєчні.

Як повідомляв портал Знай.иа, Євген Клопотенко нагодував Ірину Федишин мертвими бджолами, а вона і рада.

Також Знай.иа писав, що Євген Клопотенко розгромив свою кухню:"ножем не виходить відбиватися".