Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 550 тисяч людей, заговорив про те, що він може і сирники ліпити, і вирізку оленя з ферментованим пастернаком, гратеном з романеско з копченою бринзою і пюре із зеленої полуниці з шампанським і піною з лисичок.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсе це через те, що придумування їжі для ресторану і для Youtube різні процеси, які відрізняються роллю в житті людини, призначенням, а також інгредієнтами і метою. Адже коли він створює рецепт для сайту або Youtube, то уявляє себе своїм другом або ж господинею Галиною, які не вміють готувати і просто хочуть поїсти.
"I ось кожен рецепт я пропускаю через призму Серьоги і Галини. Тому автентичний рецепт рамен з саморобною локшиною, що готується більше 8 годин ваще не прокотить. Інструменти, які я використовую, щоб створити ці рецепти: seo-запити, Льоху, який сидить поруч, напружує мене і стежить, щоб я занадто не креативив, доступні інгредієнти, легкість виконання (щоб рецепт зміг повторити навіть той, хто готує вперше в житті), цікавість (не просто варена гречка, а з черемшею) і щоб не довго", - говорить Євген Клопотенко в підписі до публікації.
А ось з ресторанною їжею все інакше. Йому важливо задіяти почуття людей, тому він орієнтується на емоції при створенні страви. Меж при цьому не існує. Клопотенко потрібно, щоб люди отримували максимально задоволення. Адже подібна їжа - це ціла історія, яка проживає людиною. Євген створює фантазію і філософію смаку. І для цього використовує фантазію, техніку, інгредієнти, смакові досліди, фудкост, продукти, які з ним розмовляють, гучну музику і олівець, щоб малювати схеми страв.
Нагадаємо, рецепт з TikTok? Євген Клопотенко по-особливому приготував сирний пиріг з томатами
Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Показати ще
Як повідомляв "Знай.ua", "Світу було п*фіг", - чого Євгену Клопотенко коштувала запекла боротьба за борщ
Знай.ua писав, Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви - Азу з яловичини