Стало відомо, що Верховна Рада України сьогодні, 13 квітня 2021 року, прийняла закон, що звільняє учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в нинішньому навчальному році, від проходження ДПА (Державної підсумкової атестації).

Важливе рішення було прийнято, враховуючи пандемію коронавірусу COVID-19, з метою забезпечення рівних можливостей для учнів.

Голосування за звільнення школярів від атестації, фото: Знай.ua
Голосування за звільнення школярів від атестації, фото: Знай.ua

Проте, учні 11-х класів все ж мають право пройти ДПА, за власним бажанням, зокрема у формі ЗНО (зовнішнього незалежного оцінювання).

"За" проголосували 295 народних депутатів України, "Проти" - всього 11 осіб, троє утрималися і 26 не голосували.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Також відомо, що і учні 4-х і 9-х класів будуть звільнені від обов'язкового проходження ДПА. Це дозволить організовано закінчити навчальний рік для учнів вищеперелічених класів, на думку представників Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, харківські школярі відкрили сезон купання у фонтані і нарвалися на розлючених городян: "Мавпник!"

Як повідомляв "Знай.ua", шкільне меню в Україні стало більше і різноманітніше: рибка, йогурт і банан. У Глеюватській громаді впроваджено повністю безкоштовне харчування для всіх вихованців та учнів навчальних закладів

Знай.ua писав, українці зможуть отримувати пенсії в один дотик-більше ніяких черг. З вересня цього року пенсійні нарахування будуть переводити на банківську карту одержувача виплат.