Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 560 тисяч людей, заговорив про те, що історія з борщем поступово набирає світових масштабів, адже ще вчора він у Нью-Йорку готував популярний український суп. Євген спробував пояснити, чому це досить важлива подія. Адже воно не закінчується на подачі заявки в ЮНЕСКО.

Євген Клопотенко / фото: Instagram
Євген Клопотенко / фото: Instagram

"Мета: показати, що борщ - це не просто страва. Це історія, яка є дуже цінною для українців. І ось вчора, в Нью-Йорку, об'єдналися Україна, Штати і Мальдіви для того, щоб приготувати борщ у двох варіаціях. Пісний на бульйоні з білих грибів, з гострим соусом, запеченим буряком і фрешем з яблук (яблука, щоб символізувати Нью-Йорк)", - написав Євген Клопотенко.

Червоний борщ, кадр з відео
Червоний борщ, кадр з відео

Також кулінарний експерт зазначив, що цей борщ готувала українська команда, яка складалася з генерального консула України в Нью-Йорку Олексія Голубова, представника Українського конгресового комітету Андрія Добрянського, а також Почесного консула України в Пенсільванії Ірини Мазур.

Фестиваль борщу, фото: ukrinform
Фестиваль борщу, фото: ukrinform

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Друга ж команда, міжнародна готувала свою варіацію борщу. Це було зроблено, щоб дати зрозуміти - борщ здатний об'єднати світ і зберегти в собі сильний український елемент. Борщ був приготований з копченим тунцем, що є відсиланням до Мальдівського національного супу, постійним представником України при ООН Сергієм Кислицею і постпредом Мальдівської Республіки Тільмізою Хусейн.

Нагадаємо, Євген Клопотенко виведе український борщ на світовий рівень, перша мета — Нью-Йорк

Як повідомляв "Знай.ua", Євген Клопотенко перетворив звичайну яєчню в ізраїльську шакшуку: "Кайф"

Знай.ua писав, Євген Клопотенко нагодував Ірину Федишин мертвими бджолами, а вона і рада