У мережі розповіли історію про жінку, яка ледь не опинилася за гратами через помилкове оголошення в розшук. Що про це відомо.

Згідно з положеннями Конституції кожен заарештований повинен знати про мотиви затримання, його права, а також використання правовою допомогою захисника.

Присутність адвоката дозволяє забезпечити законність, а також він роз'яснює підзахисному можливі варіанти кваліфікації його дій.

Ось, наприклад, Людмила була помилково звинувачена у вбивстві своїй подрузі, і тільки через три роки суду вдалося її виправдати в повному обсязі.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Коли все закінчилося, жінка вирішила виїхати до Туреччини, щоб відпочити і забути ці складні кілька років. Але, не все так просто, як виявилося.

В аеропорту Запоріжжя її затримала прикордонна служба за підозрою в скоєнні адміністративного правопорушення, так як вона нібито була обяьвлена в розшук.

Про затримання прикордонна служба повідомила до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях (далі – центр). Центр у свою чергу, призначив адвоката Владислава Коротаєва.

Українці, скріншот: Youtube
Українці, скріншот: Youtube

Адвокат оперативно прибув на місце, і з'ясував всі обставини затримання, але, ухвали суду про розшук Людмили прикордонна служба не мала. Також, співробітниками не був складений протокол, мотивуючи це тим, що очікують прибуття співробітників правоохоронних органів.

Представники поліції, які прибули в аеропорт, за відсутності наявних підстав для затримання, запропонували проїхати до відділу поліції для з'ясування обставин. Адвокат не погодився на таку пропозицію представників поліції і заявив про відсутність такої потреби, тим більше з таких підстав, з чим погодилася і сама Людмила.

В результаті, не маючи жодних підстав і доказів, жінку відпустили, і вона ще й встигла на літак. Все завдяки оперативній роботі адвоката.

Нагадаємо, що чоловік спробував вкрасти малюка серед білого дня: ходив з ножем і горілкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Харковом неадеквати в погонах відкрили вогонь у поїзді: десятки людей всередині

Також, "Знай.uа" писав, що невідомий відкрив стрілянину по дитячому майданчику: 10-річний хлопчик поранений в шию