У суботу, 17 квітня, у Великобританії пройдуть похорони чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа. Через смерть дідуся принц Гаррі терміново прилетів до Лондона, щоб встигнути попрощатися і взяти участь у церемонії.

Журналісти пишуть, що бабуся вручила принцу Гаррі оливкову гілку, заборонивши носити військову форму на похоронах принца Філіпа. Цей крок повинен був позбавити Гаррі зніяковілості через те, що він єдиний член королівської сім'ї чоловічої статі, який не носить військову форму на службі після того, як його позбавили титулів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню автсралійського видання 7news.com.au. А як ми пам'ятаємо, Австралія залишається відданою монархії Великобританії, зберігаючи всі традиції.

Принц Гаррі, фото: GettyImages
Принц Гаррі, фото: GettyImages

Передбачається, що Гаррі хотів одягнути парадну форму Blues and Royals, яку він носив у день свого весілля в травні 2018 року. Однак, будучи колишнім капітаном придворної кавалерії, він має право носити тільки костюм з будь-якими медалями, якими його було нагороджено під час виконання своїх обов'язків або королевою.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Прощальна церемонія - це перша зустріч, коли Гаррі зустрінеться віч-на-віч зі своєю сім'єю з того часу, як в ефір вийшло скандальне інтерв'ю його дружини Меган Маркл з Опрою Вінфрі.

Принц Вільям і принц Гаррі розмовляли один з одним перед похоронами свого діда. Брати майже не спілкувалися з минулого року, коли Гаррі і дружина Меган Маркл оголосили, що йдуть з поста старших членів королівської сім'ї.

Принц Вільям, Великобританія
Принц Вільям, Великобританія

Вільям і Гаррі розмовляли телефоно після того, як Гаррі приземлився в Сполученому Королівстві з Лос-Анджелеса в минулі вихідні. Герцог Сассекський в даний час живе в котеджі Фрогмо у Віндзорі, де він знаходиться в карантині на п'ять днів перед похоронами свого діда.

Також за інформацією Букінгемського палацу відомо, що Меган не поїде до Великобританії на похорон. Лікар порадив їй не проводити 10 годин у літаку, адже вона вагітна.

Раніше повідомляли, королева Єлизавета II вперше з'явилася на заході після смерті чоловіка: повернулася до обов'язків.

Як повідомляв Знай.uа, хто насправді батько? Архівне фото принца Філіпа розвіяли чутки про спорідненість принца Гаррі.

Знай.uа писав, як покійного принца Філіпа приймали в Києві 48 років тому: коні, ставки і падіння принцеси.