В ООС розповіли історію про українського героя, який кинув все і присвятив життя армії.

Початок війни збігся з періодом, коли чоловік випускався зі школи, і юнак вирішив присвятить життя армії. Півтора роки тому Тарас закінчив Академію сухопутних військ.

Як він розповів, в його родині немає професійних військових, але думки про це у нього були з самого дитинства. Все через те, що слухав спогади батька і дідуся про їхню службу в армії, і після школи він пішов у військовий навчальний заклад.

З першого разу вступити не вдалося, не вистачило зовсім небагато балів. Але ось з другої спроби все вийшло.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Коли починаєш вчитися, то після школи відразу важко звикнути до нових умов. З часом звикаєш, і це стає твоїм життям. Буквально пару місяців, і мені все стало подобатися. А коли вже почали вивчати наше озброєння, то стало цікаво, я зрозумів, що не помилився з вибором професії, зрозумів, що це моє. І зараз, прослуживши півтора року, не шкодую про вибір", - міркує військовий.

Батьки відразу підтримали рішення сина.

У Національній академії сухопутних військ він навчався разом з хлопцями, які в 2014 були на фронті.

Військовий Тарас, фото: Facebook ООС
Військовий Тарас, фото: Facebook ООС

Тарас розповідає, що найважче в підрозділі - робота з людьми. Якщо показати старшим, що ти на щось здатний, тоді вони будуть тебе сприймати добре.

«У мене не було бойового досвіду, на відміну від частини моїх підлеглих, які пройшли бої 2014-2015 років. Я у них почав розпитувати ті, що мене цікавило, вони щось у мене живили як у людини, яка навчалася у військовому закладі. Відбувся такий обмін знаннями... Коли підлеглі побачать, що ти маєш знання, маєш навички, тоді почнуть поважати тебе" - підсумував хлопець.

Нагадаємо, що тендітна українка отримала орден за врятовані життя: "на собі винесла хлопців з поля бою".

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти влаштували обстріл Донбасу з президентом на фронті, є поранений.

Також Знай.ua писав, що Зеленський побував на місці бійців ЗСУ в метрах від путінських снайперів: "Пам'ятаємо кожного".