В Україні хочуть ввести боргову "автоматизацію". Це означатиме, що з боржників зможуть автоматично списувати борги. В першу чергу, це стосуватиметься тих, хто дотягнув до суду.
Про це розповіли в Міністерстві юстиції України, посилаючись на репортаж кореспондентів телеканалу "Інтер".
"Боргова "автоматизація"! Заборгували по кредиту або не сплатили штраф за перевищення швидкості - будьте впевнені, що незабаром ваш банківський рахунок заарештують в автоматизованому режимі!", - йдеться в повідомленні.

Борги, скріншот: YouTube
Борги, скріншот: YouTube

Раніше за рішенням суду, що позичальник таки винен і платити не хоче, все тільки починалося. За справу бралися виконавці - державні або приватні. Вони шукали, в якому банку боржник має рахунки і довго обмінювалися з банком документами. У паперовому вигляді - поштою. Тяганина могла тривати місяцями. Зараз же процедуру автоматизували.
Система автоматизації не нова для України. Вже більше року її застосовують до боржників аліментів, а тепер під прицілом і ті, хто винен за комуналку і ті, хто не заплатив штраф за ПДР.
Без попередження списувати кошти з карт боржників не будуть, стверджують у Мін'юсті. Спочатку людина отримає кілька офіційних повідомлень - з суду і від виконавця.
Зараз до автоматизованої системи підключилися 7 банків. Ще 40 працюють з нею в тестовому режимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вчителі недоотримують зарплат на десятки мільйонів гривень-назріває масштабний"страйк". Освітяни з різних регіонів України повідомляють про критичність ситуації та готовність до протестів.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Індексація пенсій в Україні - які громадяни не витягнуть "щасливий квиток". Пенсіонерам знову почали затримувати виплати, а влада мовчить

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Колишній роботодавець "забув" віддати всю зарплату: що робити і як відвоювати свої кровні. Українці, які зважилися звільнитися, можуть розраховувати на те, що роботодавець виплатить всю зароблену суму в день звільнення.