На 81-му році пішов з життя культовий кінорежисер Ельдар Кулієв, відомий роботою над фільмами "В этом южном городе" і "Бухта Радости".

Інформацію про смерть Ельдара Кулієва підтвердила пресслужба Спілки кінематографістів. Народний артист Азербайджанської РСР помер у віці 80 років після тривалої хвороби. Одна з перших робіт кінематографіста "В цьому південному місті" стала основоположною для нового етапу кінематографа країни.

Ельдара Кулієв намагався часто звертати увагу на історичні теми. Зокрема, популярність йому принесли фільми "Нізамі" і "Бабек". У кінострічці "Нізамі" одну з головних ролей виконав народний артист СРСР Муслім Магомаєв, з яким кінорежисер дуже близько дружив.

Ельдар Кулієв, фото: terrnews.com
Ельдар Кулієв, фото: terrnews.com

Популярними стали й наступні його роботи: "Стамбульський рейс", "Головне інтерв'ю", "Легенда срібного озера", "Записки дервіша" і "Бухта радості". У 1982 сценаристу вручили знак народного артиста Азербайджанської РСР.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Ельдара Кулієв також викладав на кафедрі кіно і був головою Гільдії професійних кінорежисерів Азербайджан. Останні роки він жив у Баку і важко хворів, після тривалого лікування сценарист пішов з життя.

Нагадаємо, Ельдар Кулієв народився у 1941 році в Баку. Після закінчення школи він вступив на факультет режисури. А згодом влаштувався на роботу в "Азербайджанфільм".

Ельдар Кулієв, фото: meta.kz
Ельдар Кулієв, фото: meta.kz

Нагадаємо, померла Хелен МакКрорі, у зірки "Гаррі Поттера" і "Гострих козирків" був рак. Пішла з життя зірка "Гаррі Поттера" і "Гострих козирків"

Як повідомляв портал "Знай.ua", сотні квітів і смуток на обличчях: принц Чарльз з дружиною вшанували пам'ять герцога Единбурзького. Похорони чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа пройдуть у суботу, 17 квітня

Також "Знай.ua" писав, повітряна кулька стала причиною смерті 11-місячного малюка. Кулька застрягла в горлі дитини