Блогер з TikTok Каран Радж працює лікарем і ділиться з користувачами лайфхаками про здоровий спосіб життя. Так, чоловік розповів у своєму ролику, чому потрібно відмовитися від звички пити каву вранці.

За його словами, чашка ароматного напою до сніданку не так корисна, як може здатися на перший погляд. Після пробудження організм людини починає автоматично генерувати підвищений вміст кортизолу - так званого гормону стресу.

"Кортизол відповідає за наш біологічний годинник. Коли він підвищений, людина відчуває себе більш бадьорою. Тобто, коли ви прокидаєтеся, організм сам по собі забезпечує собі бадьорість", - сказав медик.

чашка кави, фото Pxhere
чашка кави, фото Pxhere

Радж впевнений, що випиваючи каву вранці, людина не отримує ніяких переваг від кофеїну.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Сенс кортизолу в тому, щоб дати людині прокинутися без допоміжних засобів. У цьому його пряме призначення", - пояснив він.

При цьому доктор пояснив, що рівень кортизолу в середньому сам по собі підвищується тричі за день: з 9 до 10 ранку, з 12 до 13 і з 17 до 16 години. Виходячи з цього, пити каву варто в проміжний час: з 10 до 12 і з 14 до 17 години.

Нагадаємо, що краще не повторювати вдома: топ "шкідливих порад" блогерів.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікар вивів формулу спалювання зайвої ваги за допомогою двох чашок кави.

Також портал Знай.uа писав, як правильно дотримуватися Великого посту і чого категорично не можна їсти перед Великоднем.