Ситуація біля українських берегів загострюється. З'явилася інформація, що загін російських кораблів Каспійської флотилії (КФЛ) пройшов під Кримським мостом по Керченській протоці і зайшов у Чорне море.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських журналістів, які посилаються на інформацію Міноборони РФ.

Каспійська флотилія, фото: cdn1
Каспійська флотилія, фото: cdn1

"В рамках здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання 15 кораблів Каспійської флотилії, в тому числі три артилерійських і вісім десантних катерів, а також судна забезпечення здійснюють міжфлотський перехід з Каспійського до Чорного моря", — йдеться в повідомленні Міноборони.

Напередодні загін перейшов до оперативного підпорядкування Чорноморського флоту і поповнив запаси палива і продовольства в порту Темрюк. Після виходу з Керченської протоки кораблі КФЛ попрямували до Чорного моря.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За інформацією Міноборони, екіпажі катерів Каспійської флотилії у взаємодії з силами Чорноморського флоту візьмуть участь у залікових морських навчаннях. Нещодавно Російська Федерація оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань.

У свою чергу в Євросоюзі аналізують ситуацію, пов'язану з рішенням Російською Федерацією обмежити свободу судноплавства в Чорному морі. НАТО засуджує Росію через нарощування напруженості і називає плани Москви обмежити доступ до Чорного моря і Керченської протоки "невиправданим кроком".

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський зізнався в готовності дати відсіч Росії: "Є підтримка".

Як повідомляв Знай.uа, бойовий флот США мчить в Чорне море на допомогу Україні: "Кораблі залишаться...".

Знай.uа писав, ООН дала 23 визначення військової агресії, і дії РФ проти України підпадають під 21 з них, - Шнурко-Табакова.