Завдяки цим секретам мангальщика та наступним рецептам маринаду, приготовані овочі на грилі отримають незвичайний смак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНайкраще для цих рецептів підійдуть кабачки, баклажани, болгарський перець, ріпчаста цибуля, спаржа, цвітна капуста, картопля, морква, помідори і навіть огірки. Відмінно підходять також гриби.
Овочі гриль у пікантному маринаді
Інгредієнти:
- 500-700 г улюблених овочів;
- 200 г печериць;
- 1 лимон;
- пару гілочок базиліка;
- розмарин;
- 3-4 зубчики часнику;
- 50 мл рослинної олії;
- сіль за смаком.
Приготування:
Спершу потрібно добре промити овочі та гриби. Видавіть сік одного лимона. Дрібно наріжте базилік і розмарин. Часник пропустіть через прес. Додайте в лимонний сік часник, пряні трави, сіль і рослинну олію.
Далі наріжте овочі та гриби й перекладіть їх у пакет. Залийте овочі маринадом, зав'яжіть пакет і добре струсніть. Залиште їх просочуватися на 10-30 хвилин. Запікай їх по 10 хвилин з кожного боку.
Овочі гриль в медовому маринаді
Інгредієнти:
- 500-700 г улюблених овочів;
- 200 г печериць;
- 4-5 ст. л. меду;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 3-4 суцвіття гвоздики;
- 3-4 ст. л. рослинної олії;
- сіль за смаком.
Приготування:
З'єднайте всі інгредієнти та перемішайте їх до однорідного стану. Наріжте помиті овочі та гриби й покладіть їх у пакет. Тепер залийте їх маринадом, зав'яжіть пакет і гарненько струсніть. Залиште просочуватися на 15-30 хвилин. Запікай овочі по 10 хвилин з кожного боку.
Овочі гриль у винному маринаді
Інгредієнти:
- 500-700 г улюблених овочів;
- 200 г печериць;
- 1 склянка білого сухого вина;
- 2 цибулини;
- 2-3 лаврові листки;
- 2-3 ст. л. рослинної олії;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
Приготування:
Промийте овочі, цибулю пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. У біле вино додайте лавровий лист, цибульне пюре, чорний мелений перець, соняшникову олію і трішки солі. Ретельно перемішайте.
Наріжте овочі та гриби і насипте їх у чистий пакет. Залийте їх маринадом, зав'яжіть пакет і гарненько струсніть. Залиште просочуватися на 20-40 хвилин. Запікайте овочі по 5-10 хвилин з кожного боку.
Нагадаємо, куряча домашня ковбаса швидкого приготування: простий рецепт з натуральних продуктів. Ковбаса виходить ніжна і дуже смачна
Як повідомляв портал "Знай.ua", червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків. Правила, завдяки яким борщ збереже красивий червоний колір
Також "Знай.ua" писав, пишні біляші на кефірі без дріжджів: швидкий рецепт для тих, кому бракує часу. Біляші за цим рецептом готуються досить швидко