Пішов з життя український письменник і народний депутат шести скликань Володимир Яворівський.

Про це повідомив колишній депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський. Йому було 78 років.

"Відійшов у вічність Володимир Яворівський-український письменник, політичний діяч, один з творців української незалежності. Співчуття рідним і близьким! Вічна пам'ять ...", - написав у публікації Ігор Телішевський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Письменник Василь Шкляр також висловив співчуття рідним і близьким Яворівського. Він зазначив, що Володимир, будучи Шевченківським лауреатом, в пору становлення незалежної України запалював серця мільйонів людей своїм словом. Ті, хто наближений до письменника і нардепа не вірять, що це реальність.

"Він фонтанував енергією, незрівнянним гумором, дивовижною працездатністю. Після романів про княгиню Ольгу, Івана Мазепу до останнього дня працював над книгою всього свого життя про Тараса Шевченка. Тепер він пішов. Дочка Леся близько півночі так і написала мені два слова: "Тато пішов". Іншого слова вона не змогла сказати", - заявив Василь Шкляр.

Прощання з Володимиром Яворівським, скріншот: Facebook
Прощання з Володимиром Яворівським, скріншот: Facebook

Нагадаємо, померла Хелен МакКрорі, у зірки "Гаррі Поттера" і "Гострих козирків" був рак

Як повідомляв "Знай.ua", після тривалої хвороби помер культовий режисер: був творцем знакових фільмів

Знай.ua писав, повітряний шарик став причиною смерті 11-місячного малюка