Помер Олімпійський чемпіон Сергій Новіков. Серце легенди українського дзюдо перестало битися у ніч з 15 на 16 березня. Колишній спортсмен пішов із життя на 72 році.

Як зазначається, останнім часом Сергій Петрович Новіков хворів, а офіційною причиною смерті є інсульт. Про це повідомляється на сайті Федерації дзюдо України.

Сергій Новіков виступав у надважкій вазі. Він був одним з найяскравіших вихованців засновника українського дзюдо Ярослава Волощука.

Сергій Новіков, ukrainejudo.com
Сергій Новіков, ukrainejudo.com

Новіков став Олімпійським чемпіоном ігор у Монреалі у 1976 році. Він також є володарем срібла та бронзи чемпіонатів світу, восьми нагород особистих чемпіонатів Європи та триразовим Чемпіоном Європи серед команд у складі збірної СРСР.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Роки найяскравіших перемог на міжнародних татамі - це 1970-1980 роки. Завершив кар’єру після Олімпіади - 1980 у Москві. Останніми роками розвивав універсальний бій.

Федерація дзюдо України висловила сум та співчуття рідним і близьким Сергія Новікова.

Сергій Новіков, ukrainejudo.com
Сергій Новіков, ukrainejudo.com

Нагадаємо, після тривалої хвороби помер культовий режисер: був творцем знакових фільмів. Пішов із життя культовий кінорежисер

Як повідомляв портал "Знай.ua", померла Хелен МакКрорі, у зірки "Гаррі Поттера" і "Гострих козирків" був рак. Пішла з життя зірка "Гаррі Поттера" і "Гострих козирків"

Також "Знай.ua" сотні квітів і смуток на обличчях: принц Чарльз з дружиною вшанували пам'ять герцога Единбурзького. Похорони чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа пройдуть у суботу, 17 квітня