ФСБ Російської Федерації затримала українського консула в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка через "збір закритої інформації".

Українського консула затримали нібито під час отримання інформації закритого характеру з баз даних правоохоронних органів Росії.

"Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові. Обставини затримання з'ясовуються. Відповідно до чинної практики і на основі принципу взаємності українська сторона готує відповідь", - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

МЗС України заявило, що старший дипломат посольства РФ в Києві повинен покинути Україну протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Висловлюємо рішучий протест щодо неправомірного затримання 16 квітня співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі і надання йому припису покинути територію РФ до 21 квітня. Повністю відкидаємо пред'явлені консульському співробітнику звинувачення",- йдеться в повідомленні.

скріншот
скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Поки Грета Тунберг припускає Апокаліпсис, українці висадили мільйон дерев своїми руками: ось як треба рятувати Землю

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українець звинуватив "ПриватБанк" у крадіжці даних з телефону: "хто дав право?"

Також «Знай.иа " писав, що Путінський бойовий флот підступно наблизився до берегів України