У травні 2021 року британська влада має намір відправити бойові кораблі в акваторію Чорного моря. На такий крок Великобританія йде для демонстрації солідарності з українською столицею. Лондон хоче продемонструвати підтримку Києву на фоні нарощування Росією військових сил біля кордонів з Україною.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного британського видання The Sunday Times.

Ескадрений міноносець типу 45, фото: Вікіпедія
Ескадрений міноносець типу 45, фото: Вікіпедія

Так, згідно з даними високопоставлених військово-морських джерел, один есмінець, озброєний зенітними ракетами, і протичовновий фрегат відокремляться від авіаносної групи ВМС Великобританії в Середземному морі і попрямують через Босфор в Чорне море.

Британські журналісти також повідомляють, що в травні два кораблі ВМФ Великобританії, відокремившись від своєї авіаносної ударної групи в Середземному морі, відправляться в Чорне море через протоку Босфор. Йдеться про ескадрений міноносець типу 45 та фрегат типу 23.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Зазначається, що таке рішення було прийнято з метою демонстрації солідарності з Україною і союзниками по Північноатлантичному альянсу після того, як Сполучені Штати Америки, після новин з Туреччини, не стали створювати додаткову напруженість в Чорноморському регіоні і скасували прохід своїх кораблів. Раніше планувалося, що американські кораблі чергуватимуть у Чорному морі до перших чисел травня.

Раніше повідомляли, у Великобританії пройшли похорони принца Філіпа: члени королівської сім'ї порушили традиції заради Гаррі.

Як повідомляв Знай.uа, путінський бойовий флот підступно наблизився до берегів України.

Знай.uа писав, у Росії підтвердили, що до кордонів України рухаються їх танки, БМП та "Іскандери".