Співзасновник американської компанії Adobe і один з творців формату файлів PDF Чарльз Гешке помер на 82 році життя.

Про смерть повідомило в неділю, 18 квітня агентство Associated Press з посиланням на лист гендиректора розробника по Шантану Нарайена.

Чарльз пішов з життя в своєму будинку в Лос-Альтрос, штату Каліфорнія.

Гешке мав докторський ступінь і працював у Дослідницькому центрі Xerox PARC. Він познайомився там з Джоном Уорноком і в 1982 році вони заснували Adobe.

Charles Geschke, фото: wikipedia
Charles Geschke, фото: wikipedia

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Історія компанії почалася з гаража Гешке, а названа вона була по струмку, який протікав за будинком в каліфорнійському місті Лос-Альтос.

За роки спільної роботи компанії вдалося створити безліч комп'ютерних програм, серед яких Adobe Reader і Adobe Acrobat, а також Photoshop і InDesign.

"Це величезна втрата для всієї спільноти Adobe і технологічної індустрії, для яких він був провідником і героєм протягом десятиліть", - сказано в повідомленні.

У 2009 році президент США Барак Обама нагородив засновників Adobe Національною медаллю США в галузі технологій та інновацій.

Раніше ми повідомляли, померла Хелен МакКрорі, у зірки "Гаррі Поттера" і "Гострих козирків" був рак.

Як повідомляв "Знай.uа", батьки можуть вберегти, лікар розкрила правду про дитяче смертельне захворювання.

Також "Знай.uа" писав, що несподівано помер олімпійський чемпіон: названа офіційна причина смерті.