Під час зйомок тревел-шоу "Орел&Решка. 10 років" на Новому каналі, співачка Надя Дорофєєва спробувала мансаф і залишилася приємно здивована.

" я обожнюю смачно поїсти, і місцева кухня мене приємно здивувала. Я вперше спробувала традиційне Йорданське блюдо мансаф з баранини і рису, — розповіла Надя Дорофєєва Новому каналу. - Мені відразу порекомендували їсти його рукою-мовляв, так ще смачніше. Головне-робити це правою рукою, тому що ліва у йорданців вважається брудною. Не можу сказати, що це було зручно, але сама страва виявилася дуже смачною – ніжне м'ясо, рис, соус, ммм...", - каже Надя.

У Йорданії це блюдо вважається святковим - його готують в особливих випадках і на велику компанію. Спробувати приготувати мансаф будинку можете і ви, правда, без баранячої голови по центру.

Інгредієнти:

  • баранина (плечова частина з кісткою) – 1,5 кг;
  • рис (басматі або жасминовий) - 2 склянки;
  • джамід (сушений йогурт) - близько 300 г;
  • м'яке топлене масло-2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • спеції для мансафа (куркума, заатар, буркун, ромашка, м'ята, кардамон) – 1 ч. л.;
  • кориця – 1/2 ч. л.;
  • лавровий лист - 2-3 шт.;
  • кардамон – 10 шт.;
  • гвоздика-5-6 шт.;
  • чорний перець горошком - 10 шт.;
  • лимонний сік-1/2 ч. л.;
  • цукор – 1/2 ч. л.;
  • сіль - за смаком;
  • рослинна олія-2-3 ст. л.;
  • очищений мигдаль - для подачі;
  • кедрові горіхи - для подачі;
  • свіжа петрушка - для подачі;
  • тонкий лаваш - для подачі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Залийте джамід холодною водою і залиште на ніч.
  2. Наріжте м'ясо на шматки, складіть в каструлю, залийте водою і поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, злийте бульйон і промийте м'ясо. Потім покладіть його в чисту каструлю і знову залийте водою.
  3. Додайте в каструлю очищену цибулю, лавровий лист, кардамон, гвоздику, чорний перець, корицю, трохи солі, цукор і лимонний сік. Накрийте всі інгредієнти кришкою, доведіть до кипіння і варіть ще півгодини.
  4. Джамід подрібніть в блендері, щоб не було грудочок. Можна робити це разом з водою, в якій він замочувався. Потім доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  5. Як тільки йогурт закипить, додайте до нього м'ясо і склянку м'ясного бульйону, попередньо процідивши його, а також одну чайну ложку топленого масла і спеції для мансафа. Варіть ще 40 хвилин.
  6. Ретельно промийте і просушіть рис.
  7. В окрему каструлю покладіть чайну ложку топленого масла і 1-2 столових ложки рослинної олії. Поставте на вогонь, через кілька хвилин додавши в ємність рис. Посмажте його кілька хвилин, періодично помішуючи. Далі залийте рис окропом в пропорції один до двох, додайте сіль і варіть, поки рис не буде готовий.
  8. Обсмажте мигдаль і кедрові горіхи на одній столовій ложці рослинного масла.
  9. Підготуйте блюдо до подачі — для цього знадобиться великий плоский круглий піднос. Вилийте на нього трохи молочного соусу, в якому варилося м'ясо, застеліть лавашем і викладіть весь рис. Наверх викладіть м'ясо і ще раз полийте соусом. Обсипте підсмаженими горіхами і прикрасьте дрібно нарізаною петрушкою. Приємного апетиту!

Раніше ми повідомляли, весна змусила очаровашку Надю Дорофєєву зізнатися в коханні, чоловік не проблема.

Як повідомляв "Знай.uа", дружині Дантеса Наді Дорофєєвої в почуттях зізнався відомий продюсер.

Також "Знай.uа" писав, що з ким і де проводить час заміжня Надя Дорофєєва.