Під час зйомок тревел-шоу "Орел&Решка. 10 років" на Новому каналі, співачка Надя Дорофєєва спробувала мансаф і залишилася приємно здивована.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися" я обожнюю смачно поїсти, і місцева кухня мене приємно здивувала. Я вперше спробувала традиційне Йорданське блюдо мансаф з баранини і рису, — розповіла Надя Дорофєєва Новому каналу. - Мені відразу порекомендували їсти його рукою-мовляв, так ще смачніше. Головне-робити це правою рукою, тому що ліва у йорданців вважається брудною. Не можу сказати, що це було зручно, але сама страва виявилася дуже смачною – ніжне м'ясо, рис, соус, ммм...", - каже Надя.
У Йорданії це блюдо вважається святковим - його готують в особливих випадках і на велику компанію. Спробувати приготувати мансаф будинку можете і ви, правда, без баранячої голови по центру.
Інгредієнти:
- баранина (плечова частина з кісткою) – 1,5 кг;
- рис (басматі або жасминовий) - 2 склянки;
- джамід (сушений йогурт) - близько 300 г;
- м'яке топлене масло-2 ч. л.;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- спеції для мансафа (куркума, заатар, буркун, ромашка, м'ята, кардамон) – 1 ч. л.;
- кориця – 1/2 ч. л.;
- лавровий лист - 2-3 шт.;
- кардамон – 10 шт.;
- гвоздика-5-6 шт.;
- чорний перець горошком - 10 шт.;
- лимонний сік-1/2 ч. л.;
- цукор – 1/2 ч. л.;
- сіль - за смаком;
- рослинна олія-2-3 ст. л.;
- очищений мигдаль - для подачі;
- кедрові горіхи - для подачі;
- свіжа петрушка - для подачі;
- тонкий лаваш - для подачі.
Спосіб приготування:
- Залийте джамід холодною водою і залиште на ніч.
- Наріжте м'ясо на шматки, складіть в каструлю, залийте водою і поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, злийте бульйон і промийте м'ясо. Потім покладіть його в чисту каструлю і знову залийте водою.
- Додайте в каструлю очищену цибулю, лавровий лист, кардамон, гвоздику, чорний перець, корицю, трохи солі, цукор і лимонний сік. Накрийте всі інгредієнти кришкою, доведіть до кипіння і варіть ще півгодини.
- Джамід подрібніть в блендері, щоб не було грудочок. Можна робити це разом з водою, в якій він замочувався. Потім доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- Як тільки йогурт закипить, додайте до нього м'ясо і склянку м'ясного бульйону, попередньо процідивши його, а також одну чайну ложку топленого масла і спеції для мансафа. Варіть ще 40 хвилин.
- Ретельно промийте і просушіть рис.
- В окрему каструлю покладіть чайну ложку топленого масла і 1-2 столових ложки рослинної олії. Поставте на вогонь, через кілька хвилин додавши в ємність рис. Посмажте його кілька хвилин, періодично помішуючи. Далі залийте рис окропом в пропорції один до двох, додайте сіль і варіть, поки рис не буде готовий.
- Обсмажте мигдаль і кедрові горіхи на одній столовій ложці рослинного масла.
- Підготуйте блюдо до подачі — для цього знадобиться великий плоский круглий піднос. Вилийте на нього трохи молочного соусу, в якому варилося м'ясо, застеліть лавашем і викладіть весь рис. Наверх викладіть м'ясо і ще раз полийте соусом. Обсипте підсмаженими горіхами і прикрасьте дрібно нарізаною петрушкою. Приємного апетиту!
Раніше ми повідомляли, весна змусила очаровашку Надю Дорофєєву зізнатися в коханні, чоловік не проблема.
Як повідомляв "Знай.uа", дружині Дантеса Наді Дорофєєвої в почуттях зізнався відомий продюсер.
Також "Знай.uа" писав, що з ким і де проводить час заміжня Надя Дорофєєва.