Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко розповів про пенсії та субсидії. Що зміниться або вже змінилося.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу "Інтер".

Справа в тому, що в уряді збираються змінити правила нарахування комунальних знижок, які станом на сьогоднішній день отримують більше трьох мільйонів українців.

Зокрема, перерахунок стосуватиметься тих людей, які тримають гроші на депозитах; їздив за кордон; купував валюту і банківські метали; раз за рік робив дорогу покупку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також буде ліквідована комісія, яка раніше приймала рішення про спірні моменти при нарахуванні виплат.

Віталій Музиченко говорить про те, що субсидія для тих, у кого немає можливості оплачувати ЖКГ, але не для тих, хто просто не хоче цього робити. Неодноразово були помічені ситуації, коли людина отримала цю допомогу, а потім на величезну суму закуповує валюту.

Тому, на сьогоднішній день діє досконале просто правило - якщо була здійснена дорога покупка, від 50 тисяч гривень і більше, тоді субсидія призначена не буде.

оформлення субсидій, фото з вільних джерел
оформлення субсидій, фото з вільних джерел

Крім того, були введені обмеження стосовно наявності двох житлових приміщень, або транспортних засобів.

Ці правила, які прийняв Кабінет Міністрів, допоможуть скоротити кількість субсидіантів на кілька відсотків.

Зараз проводять серйозну роботу, після якої підтверджувати право на субсидію будуть більш ретельніше, і буде проведена верифікація.

Раніше повідомляли, борги за електроенергію: чим загрожує українцям мінусовий рахунок при зміні постачальника.

Як повідомляв Знай.uа, українці просять повернути гроші за всі оплачені комунальні послуги: "20% на кожного".