Стало відомо про те, як українські товари продають в інших країнах набагато дешевше. Спостережливі жителі помітили щось не чисте.

В Telegram-каналі "Україна в шоці" з'явилася новина про те, що в одному з супермаркетів Естонії продають курячі яйця, які зроблені в Україні.

Яйця в Естонії, фото: Україна в шоці
Яйця в Естонії, фото: Україна в шоці

Примітно, що їх ціна значно відрізняється від цінників, які в українських супермаркетах.

Там вони коштують зі знижкою в два рази дешевше, ніж в Україні. Тобто, приблизно 15 гривень за 10 яєць.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Яйця в Естонії, фото: Україна в шоці
Яйця в Естонії, фото: Україна в шоці

Відразу ж почали порівнювати зарплати і купівельну спроможність в Україні та Естонії, де рівень життя вищий, і люди заробляють набагато більше.

З чим пов'язана така колосальна різниця в ціні - поки що невідомо.

Тим часом в Україні ціни на продукти продовжують стрімко зростати. Ось, наприклад, улюблена крупа українців за останні 8 місяців стала дорожчою на 45 відсотків, і це далеко не межа.

Супермаркет, фото: Facebook
Супермаркет, фото: Facebook

Якщо зараз за кілограм гречки потрібно віддати 40 гривень, то до кінця року до цієї вартості додасться ще 10 гривень, як мінімум.

Продовжують зростати ціни і на інші категорії товарів. Ось, наприклад молочна продукція сильно подорожчає ближче до липня, і головною причиною цього є погодні умови. Через спеку ця категорія товарів псується швидше.

Нагадаємо, що ККВсеукраїнський політичний діяч і заступник міністра розвитку економіки розповів про ціни на продукти в Україні. Що виросло в ціні, а що навпаки стало дешевше.

Раніше повідомляли, Великдень, День праці та День Перемоги: скільки українці відпочиватимуть у травні 2021.

Знай.ua писав, продуктовий кошик на Великдень 2021: що подорожчає і на чому українцям доведеться заощадити.