У вівторок, 20 квітня, майже по всій Україні очікується дощова і хмарна погода. Так, у більшості областей країни похолоднішає на кілька градусів, місцями можливий сильний вітер і грози. У Карпатах пройдуть зливи.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, в цей день середня температура повітря вночі опуститься до +3 +10 градусів, а вдень буде тепліше – +10 +15 градусів.

Найтепліше буде на Закарпатті – вдень повітря прогріється до +13 +15 градусів, а найхолодніше – на Дніпропетровщині та Полтавщині, там близько +10 +13 градусів.

погода на 20 квітня, фото з сайту Укргідрометцентру

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що у вівторок в Україну прийде циклон, який і принесе дощі на всій території України.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"З-за Чорне море в Україну 20 квітня переміститься атмосферний вихор з низьким тиском в центрі", - написала Діденко.

Через циклон вночі дощитиме на Півдні України, а потім вихор повернеться на територію східної та центральної частини країни. Місцями дощі будуть сильними. Крім опадів, у східних областях можливий ще сильний вітер з поривами до 22 метрів на секунду.

На Заході країни очікуються грози, а в Карпатах – зливи. На Київщині та Вінничині серйозних опадів не передбачається.

У Києві у вівторок буде волого і прохолодно – вночі +3 +5 градусів, вдень – близько +11 +13 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

20 квітня відзначається День пам'яті святого мученика Руфіна, диякона і дівиці Акіліни і з ними 200 воїнів. Наші предки на Акіліну спостерігали за небом: якщо на ньому було багато зірок – це обіцяло хороший урожай грибів і ягід.

Нагадаємо, квітень змусить українців зняти куртки і схопити парасольки: коли чекати тепла.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптик Наталка Діденко попередила про "тепловий вибух" у квітні: "Сміливо на свіже повітря".

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.