За довгі роки бойових дій на Донбасі українці почули і побачили багато історій про своїх захисників, були звістки про зраду та гіркі втрати. Однак не завжди все погано, є і хороші новини. Український журналіст Володимир Скоростецький розповів і показав, як й чим живуть захисники нашої країни в безпосередній близькості від передової.

Про це пише військовий кореспондент Володимир Скоростецький спеціально для порталу "Armyinform".

Імпровізована кухня на ВОПі без перебільшення - сакральне місце. Особливо, якщо в ній возиться той, хто розбирається в приготуванні їжі і може порадувати побратимів якою-небудь гастрономічною цікавинкою.

Воїнам одного з мотопіхотних підрозділів, які виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил, в цьому сенсі пощастило. Адже їх кухар - справжній дипломований і з практикою "шеф".

Володимир "Квашик", скріншот: YouTube
Володимир "Квашик", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До війни 29-річний солдат Володимир з позивним "Квашик" встиг не тільки отримати профільну освіту і попрацювати у відомих ресторанних мережах курортних міст українського Причорномор'я, а й займався кулінарією, як він сам каже, у "вищій лізі": був кухарем у Верховній Раді України.

"Взагалі-то за штатним розкладом я - гранатометник. І командири кажуть, що в цій справі добре розумію. Але поки роботи з бойової професії для мене немає, то я із задоволенням готую що-небудь смачненьке для побратимів. А якщо ворог полізе, то зі своєю "шайтан-труби" нагодую його так, що просити добавки вже буде нікому!", - каже Володимир.

Солдат - кухар розповідає, що продуктів для повноцінного приготування їжі вистачає. Підвозять своєчасно і якість їх цілком прийнятне: є і крупи, і м'ясо, і овочі. Тому і меню - розкладка для прийому їжі особовим складом виходить різноманітною.

Наприклад, в цей день Володимир приготував для своїх побратимів курячий бульйон з локшиною, овочевий салат, ковбасну нарізку і сік. Але "коронними" своїми стравами він вважає борщі. Жартує, що за їх рецептурою можна вивчати географію України. Адже майже в кожній області і рецептура, і набір інгредієнтів, і навіть, методика підготовки складових для варіння відрізняються.

"Зараз хочу приготувати хлопцям борщ за рецептом чернігівських господинь. "Родзинкою" рецептури є додавання чорносливу. В'ялені сливи "з димком" надають борщу особливий смак і аромат", - ділиться власними кулінарними секретами кухар-гранатометник.

Військовослужбовці, які прийшли з постів після зміни, нахвалюють страви Володимира. Кажуть, що їм пощастило харчуватися на фронті не гірше народних обранців. Жартують, що їх ВОП, це майже спа-курорт: свіже повітря, здорова і смачна їжа просто гігантськими порціями, приємне суспільство.

Одна проблема, кажуть, - це близька присутність російських "туристів", що приперлися сюди непроханими, пиячать і взагалі поводяться не так, як належить цивілізованим людям. Але для того і потрібна армія - показати зайдам на вихід і зробити так, щоб бажання зазіхати на Україну в представників військових формувань країни-агресора на рефлекторному рівні викликало панічну реакцію і розлад травлення.

Раніше повідомляли, безстрашний лісник пожертвував спокійним життям заради України: "Розумію і відчуваю сенс".

Як повідомляв Знай.uа, український захисник загинув всього після одного пострілу на службі: знайшли, коли було занадто пізно.

Знай.uа писав, українська амазонка пішла на фронт, щоб захистити п'ятьох дітей і Батьківщину: "Душа боліла...".