У РФ у черговий раз спробували привласнити українську національну страву - борщ. На платформі Google Arts & Culture запустили проєкт під назвою "Розкуси Росію".

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Телеграм.

"Зокрема там презентовані Топ-10, як вони це називають, «російських блюд, що увійшли в історію». Серед споконвічних російських страв і український борщ. Знову видають бажане за дійсне.", - написав він. Олександр Ткаченко

Скріншот з сайту Федерального агенства по туризму РФ
Скріншот з сайту Федерального агенства по туризму РФ

Поряд з пельменями та салатом "Олів'є" до переліку потрапив український червоний борщ, який став "основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста".

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Проте реакція Міністерства культури України не змусила себе чекати. І Олександр Ткаченко у своєму повідомленні наголосив: "Борщ - етнічна українська страва".

І вже через кілька годин список перейменували у "10 страв, які вплинули на російську кухню". Проте невідомо, чи на ці зміни мали вплив слова міністра. Водночас змінився й опис борщу: "цей ситний суп став основною стравою декількох країн, зокрема й Росію".

Скріншот з сайту Федерального агенства по туризму РФ
Скріншот з сайту Федерального агенства по туризму РФ

Скріншот: Олександр Ткаченко / Телеграм
Скріншот: Олександр Ткаченко / Телеграм

Нагадаємо, червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків. Правила, завдяки яким борщ збереже красивий червоний колір

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко приготував український борщ з Мальдівами та США: додали тунець, яблука та гриби. Євген Клопотенко в Нью-Йорку спробував показати, що борщ - не просто страва

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко виведе український борщ на світовий рівень, перша мета — Нью-Йорк. Євген Клопотенко відправився в Нью-Йорк, щоб розповісти світу про українську кухню