У РФ у черговий раз спробували привласнити українську національну страву - борщ. На платформі Google Arts & Culture запустили проєкт під назвою "Розкуси Росію".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Телеграм.
"Зокрема там презентовані Топ-10, як вони це називають, «російських блюд, що увійшли в історію». Серед споконвічних російських страв і український борщ. Знову видають бажане за дійсне.", - написав він.
Поряд з пельменями та салатом "Олів'є" до переліку потрапив український червоний борщ, який став "основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста".
Проте реакція Міністерства культури України не змусила себе чекати. І Олександр Ткаченко у своєму повідомленні наголосив: "Борщ - етнічна українська страва".
І вже через кілька годин список перейменували у "10 страв, які вплинули на російську кухню". Проте невідомо, чи на ці зміни мали вплив слова міністра. Водночас змінився й опис борщу: "цей ситний суп став основною стравою декількох країн, зокрема й Росію".
Нагадаємо, червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків. Правила, завдяки яким борщ збереже красивий червоний колір
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко приготував український борщ з Мальдівами та США: додали тунець, яблука та гриби. Євген Клопотенко в Нью-Йорку спробував показати, що борщ - не просто страва
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко виведе український борщ на світовий рівень, перша мета — Нью-Йорк. Євген Клопотенко відправився в Нью-Йорк, щоб розповісти світу про українську кухню