Глава Чаду, що в Центральній Африці, Ідріс Дебі знову виграв вибори і помер в той же день.

Президент отримав кульове поранення в голову під час бою між армією і бойовиками на Півночі країни і загинув у лікарні. У країні створено перехідну військову раду, яку очолив син глави держави Мухамат. Про це повідомив у прямому ефірі місцевого телеканалу генерал Азем Бермандоа Агуна.

Ідріс Дебі, скріншот з відео
Ідріс Дебі, скріншот з відео

11 Квітня Дебі переобрали на шостий термін президентства. Він набрав понад 79 відсотків голосів виборців. Варто уточнити, що президент керував країною з 1990 року. Політик хотів відсвяткувати перемогу над повстанцями на передовій, для чого відправився в гарячу зону.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

У день президентських виборів повстанці почали наступ на Чад з баз в Лівії. Держдепартамент США відразу відкликав членів сімей дипломатів з посольства в Чаді. 19 квітня армія країни відзвітувала про ліквідацію понад 300 бойовиків.

Як відомо, Чад – головний учасник боротьби з джихадистами в Африці. Франція, також зацікавлена в боротьбі з терористами в регіоні, підтримує стабільну владу в країні і неодноразово допомагала Дебі утримати владу.

Нагадаємо, українка стала останньою принцесою Кореї, полюбивши монарха: як випадок звів їх долі.

Як повідомляв портал Знай.uа, помер Чарльз Гешке – творець PDF і співзасновник компанії Adobe: "Величезна втрата".

Також портал Знай.uа писав, що помер чоловік Єлизавети II принц Філіп: найскандальніші висловлювання герцога Единбурзького.