Український телеведучий Костянтин Грубич вирішив поділитися з шанувальниками унікальним рецептом святкової паски на Великдень 19 століття від священика Кирила Чорного з Дніпра. Відео-інструкцію він опублікував у YouTube.

Заварна паска, інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 стакан;
  • Кип'ячене молоко - ½ літра;
  • Цукор-50 гр;
  • Пресовані дріжджі-50 гр;
  • Яйця-6 шт;
  • Сіль-1 ч. л;
  • Борошно-4 склянки;
  • Ізюм - 1 стакан.

1 стакан манної крупи заварити 0,5 л киплячого молока. Охолодити до теплого, додати 50 г цукру і 50 г свіжих дріжджів.

Раджу використовувати гарантовано якісний продукт-осмотолерантні дріжджі ТМ "Духмяна хата".

Поставити опару в тепле місце для заквашування. Далі важливо не порушувати порядок замісу. Дану закладку легко готувати в блендері-тістоміса. До готової опари додати збиті в піну 6 яєць (3 жовтки і 3 цілих) з 1 склянкою цукру і 1 чайною ложкою солі. Поступово вмісити 4 склянки борошна, потім – через кілька хвилин замішування - 150 г м'якого вершкового масла. Далі-пачку ваніліну (я про нього забув в ролику, що виявилося не критично) і 1 стакан замочених напередодні в Ромі або коньяку (мінімум на 12 годин).

Популярні новини зараз

Тіна Кароль розкрила правду про свій роман з Баланом: "Нав'язати любов неможливо"

Костюми з переробленого пластику та Дух Лісу: як Go_A представили Україну на відкритті "Євробачення 2021"

100 тисяч загиблих: Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв політичних репресій

Щасливий Горбунов повідомив про поповнення у родині - "Нас вже четверо!"

Показати ще

Паска, фото: кадри з відео
Паска, фото: кадри з відео

Ізюм перед замісом обсушити і присипати борошном. Далі я місив вручну, додавав при необхідності борошно, поки тісто не припинило липнути до рук.

Форми змастити смальцем або іншим жиром. Накладати тісто на третину форми. Вистоювання тіста триває від 1 до 2 годин при температурі 30 градусів. Зручно це робити в слабо нагрітому духовій шафі. Випікати до сухої палички при 190 градусах, при необхідності накрийте паски фольгою, щоб не згоріли верхівки.

Для помадки збийте 3 охолоджених білка зі склянкою цукру і 0,5 чайної ложки лимонної кислоти.

Раніше ми повідомляли, традиційний паску на Великдень-2021, рецепт, яким користувалися наші бабусі.

Як повідомляв "Знай.uа", Тетяна Литвинова навчила, як швидко розфарбувати крашанки, всього 2 інгредієнта і 10 хвилин.

Також "Знай.uа" писав, що ідеальний сімейний рецепт паски до Великодня 2021 від Тетяни Литвинової з "МастерШеф".