Не секрет, що в 2021 році багато українських школярів практично не були присутні в школах, а осягали знання в новому "дистанційному" режимі. На думку деяких експертів, успішність і відсоток засвоєних знань впали. Саме через такі зміни в Україні можуть скоротити літні канікули.

Відповідно до закону, в Україні навчальний рік триватиме до 30 червня. Однак рішення про його продовження може приймати виключно місцева влада.

Про це стало відомо завдяки повідомленню представників Міносвіти України, яке озвучили на телеканалі НТН.

Навчальний рік повинен тривати 175 днів і закінчуватися не пізніше липня. Завершувати навчальний рік у травні допустимо лише за умови, що навчальний заклад використовував усі навчальні дні.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Завдяки "дистанційці", навчання в більшості шкіл йде за планом. Але є школи, в яких були довгі канікули або де діти якийсь час не вчилися. У таких навчальних закладах заняття можуть продовжити до червня.

Також варто нагадати нашим читачам, що раніше Міносвіти скасувало атестацію учнів четвертих і дев'ятих класів. У 2020/2021 навчальному році школярі четвертих та дев'ятих класів не складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА). У документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, буде зроблено запис "Звільнений(а)".

Раніше повідомляли, проституція, підпорядкування і дивні шоу на ТБ: українцям запропонували перейняти звички чужої країни.

Як повідомляв Знай.uа, мати обурилася дрес-кодом вчителів - діти відволікаються: "Вся школа знала, якого кольору сьогодні труси".

Знай.uа писав, працювати по 12 годин, а отримувати як за 8: як виживають люди, які "тягнуть все".