Для всіх громадян, які мають відношення до питань проблемних заборгованостей з виплати аліментів на утримання неповнолітніх дітей, а також для тих, хто хоче вивчити юридичні аспекти подібних ситуацій, з'явилися важливі новини.

Так, українка Ольга Перова звернулася до фахівців з питанням про те, чому банк не списує гроші в рахунок аліментів з зарплатних карток боржника.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

Про це стало відомо завдяки повідомленню у спільноті "Безкоштовна юридична допомога" в мережі Facebook.

Звернення Ольги Перової, скріншот: Facebook
Звернення Ольги Перової, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Мабуть, у мене звичайна ситуація - боржник винен на 2-х дітей: аліменти на неповнолітнього + аліменти на повнолітнього + пеню. Багато, тому що не платив дуже довгий час. ДВС винесла постанову про арешт коштів по одному провадженню минулого року, потім, після того, як закінчився суд за скаргою боржника в ДВС, по другому провадженню, і місяць тому ще по одному, так боржник знову програв апеляцію. І все, по черзі відправила в банк ще в паперовому вигляді.

Коли ДВС відправила постанову про арешт коштів за першим ВП, то один банк відписав, що є гроші на рахунку. Виявилося, що боржник на нього отримує зарплату щомісяця. Більше з лютого 2020 року по тому рахунку боржник гроші не знімав через заборону, хіба були надходження зарплати.

Але банк не хоче віддавати ті гроші, які вже є на рахунку, каже, що поки не набереться вся сума, то жодних списувань робити не буде. Але там дуже велика сума заборгованості - 70 000 грн, а боржник отримував по 2-3 тис. на місяць, тим більше, що тепер звільнився з тієї організації і вже 2 місяці більше жодних коштів на той рахунок не надходить.

Чи правильно діє банк? Чи не має права банк віддати ті гроші, які вже є на рахунку, на вимогу ДВС? Вже ДВС пробувала зробити по іншому - відправила платіжку по другому виробництву, де сума менше і якраз би тих коштів, що знаходяться на рахунку зараз, вистачило для погашення боргу. Але і тут банк відмовив - каже, що, поки не візьме гроші за першою постановою!. Саме за постановою, бо платіжку ДВС забула передати, ну, що ж їм зробиш! До того часу жодних коштів списувати не буде. Чи міг би хтось роз'яснити цю ситуацію?", - запитує Ольга Перова.

У коментарях їй надали контакти юриста, який спеціалізується на подібних справах, а також написали наступне: "Банк не має поки права списувати або комусь віддавати кошти боржника. Мін'юст анонсував що це стане можливим не раніше 6 липня 2021 року. Цікаво інше. Якщо була заробітна плата, то чому виконавець не здійснював примусове стягнення з неї? Хіба що як варіант, в той час коли боржник працював, якийсь відсоток потрібно було стягувати в рахунок аліментів, а щось йшло б на карту...".

Відповідь для Ольги Перової, скріншот: Facebook
Відповідь для Ольги Перової, скріншот: Facebook

Відповідь для Ольги Перової, скріншот: Facebook
Відповідь для Ольги Перової, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, як оформити паспорт в стислі терміни - про нюанси, які можуть виникнути.

Як повідомляв Знай.uа, перевірте свої штрафи: українські банки блокуватимуть картки боржників без попередження.

Знай.uа писав, навіть за комуналку: з українців почнуть "автоматом" списувати борги.