Дружина Президента України Володимира Зеленського Олена продовжує радувати українців соціальними змінами в нашій країні.

Наприклад, зараз жінка заговорила про те, що домашнє насильство не є нормою. І їй прикро, що тільки зараз в суспільстві починають голосно говорити на цю тему, підкреслюючи - терпіти і мовчати не можна. Олена Зеленська зазначила, що в Україні багато відомств та інститутів, включаючи Мінсоцполітику і Нацполіцію, залучені до системи протидії домашнього насильства.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

"Всі органи мають власний механізм дій у випадках отримання звернення від постраждалої людини. Однак спільного, скоординованого і прийнятого всіма міністерствами і відомствами злагодженого механізму протидії домашньому насильству до останнього часу не існувало. Перші зрушення в цьому питанні відбулися завдяки приєднанню України до"партнерства Біарріц". Наступні - завдяки створенню комісії з протидії домашньому і гендерно обумовленому насильству", - заявила дружина Володимира Зеленського.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Олена зазначила, що ще в березні запропонувала провести стратегічну сесію під назвою "Протидія - спільна дія", мотивуючись розумінням про розробку спільного механізму взаємодії між відомствами. Тепер же вони починають роботу над навчанням фахівців, які працюють з потерпілими, розширенням мережі служб підтримки, врегулюванням затримання кривдника на більш тривалий термін і створенням бази служб підтримки.

"Кожен з нас повинен зрозуміти, що насильство в будь-якій формі неприпустимо. І що протидія домашньому насильству - це наша спільна дія", - підсумувала Олена Зеленська.

Нагадаємо, Володимир Зеленський подякував за відведення російських військ на Донбасі: "Спасибі..."

Як повідомляв "Знай.ua", Олена Зеленська впровадила українську мову в Скандинавію: "Набирати оберти"

Знай.ua писав, секретар Зеленського Юлія Мендель надихнулася поряд з президентом: "Віддане серце"