Росія постачає зброю окупантам в ОРДЛО. Українська сторона СЦКК регулярно фіксує грубі порушення з боку військ РФ. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ №91/2021 від 21 квітня, передає пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

За допомогою БПЛА Місія ОБСЄ зафіксувала 12 реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" калібру 122 мм неподалік Дебальцевого: 6 з них поблизу населеного пункту Каютине і ще 6 в Чорнухиному. Там вперше зафіксовано заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Одночасне переміщення окупантами артилерійських систем на небезпечну до лінії розмежування відстань, що становить 12 і 18 км, вказує на скоординованість дій ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР" та свідчить про підготовку провокацій.

СЦКК на Донбасі, фото штаб ООС
СЦКК на Донбасі, фото штаб ООС

За даними української сторони СЦКК, розміщення найманцями важкого озброєння поблизу лінії розмежування пояснює збільшення кількості обстрілів позицій ЗСУ та населених пунктів на підконтрольній Україні території із застосуванням мінометів та артилерійських систем калібру понад 100 мм.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Так, за останні три тижні було зафіксовано 57 таких випадків, а випадки використання забороненого озброєння в загальній кількості порушень режиму припинення вогню зросли до 24%.

"Головною метою обстрілів з боку окупантів є провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь із застосуванням артилерії, наслідком яких повинні бути жертви серед цивільного населення і руйнування цивільної інфраструктури. Наслідки таких обстрілів щодня фіксуються українською стороною СЦКК, виявляються і направляються на адресу СММ ОБСЄ", - повідомляє штаб ООС.

Раніше ми писали про те, що українські військові заявили про повну готовність до атак окупантів: "Підтримуємо високий рівень".

Нагадаємо, українські розвідники відпрацювали засоби ураження на найвищому рівні.

Як повідомляв портал Знай.uа, воїни ЗСУ потрапили під град вогню окупантів на Донбасі: ворог не боїться нічого.

Також портал Знай.uа писав, що у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир".