Якщо звичайні котлети вже набридли, а хочеться якоїсь соковитої м'ясної страви з фаршу, тоді читайте рецепт смачного м'ясного рулету в лаваші, запеченого в духовці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Домашній фарш (50/50 курка-яловичина або за бажанням) - 400 гр.;
- Тонкий лаваш – 1 лист) - 170 гр.;
- Ріпчаста цибуля-1 середня цибулина;
- Болгарський перець - ½ від великого (70 гр.);
- Сметана (15%) – 1 ст. л.;
- Зелень ( кріп / петрушка / зелена цибуля);
- Солі;
- Суміш перців;
- Сухий часник;
- Каррі;
- Яєчний жовток - 1 шт.;
- Кунжут.
Приготування:
Ріпчасту цибулю подрібнюємо на тертці або дрібно нарізаємо і додаємо в фарш. Туди ж кидаємо сіль і перець. Обсмажуємо фарш на сухій сковороді на середньому вогні помішуючи близько 10 хвилин. Додаємо до нього дрібно нарізаний болгарський перець і смажимо ще близько 7 хвилин.
По закінченню часу кладемо 1 ст.л. сметани для додання соковитості, пробуємо на спеції. За смаком додаємо сіль, перець, сухий часник і каррі. Можете додати будь-які Спеція, які любите. Довго на вогні не тримаємо – буквально 2 хвилини після додавання сметани.
Далі складаємо лаваш вдові і рівномірно намазуємо на нього м'ясну начинку. Акуратно звертаємо в рулет, щоб не виліз фарш, і укладаємо в форму для випікання. Змащуємо зверху збитим жовтком і присипаємо кунжутом.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин.
Готово. Приємного апетиту!
Нагадаємо, що Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "з того, що ви задовбалися їсти".
Як повідомляв портал Знай.uа, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" показала, як зацукрувати квіти для паски на Великдень.
Також Знай.uа писав про сирна паска до Великодня без дріжджів і головного болю.