Якщо звичайні котлети вже набридли, а хочеться якоїсь соковитої м'ясної страви з фаршу, тоді читайте рецепт смачного м'ясного рулету в лаваші, запеченого в духовці.

Інгредієнти:

  • Домашній фарш (50/50 курка-яловичина або за бажанням) - 400 гр.;
  • Тонкий лаваш – 1 лист) - 170 гр.;
  • Ріпчаста цибуля-1 середня цибулина;
  • Болгарський перець - ½ від великого (70 гр.);
  • Сметана (15%) – 1 ст. л.;
  • Зелень ( кріп / петрушка / зелена цибуля);
  • Солі;
  • Суміш перців;
  • Сухий часник;
  • Каррі;
  • Яєчний жовток - 1 шт.;
  • Кунжут.

М'ясний рулет / фото: 1001.menu
М'ясний рулет / фото: 1001.menu

Приготування:

Ріпчасту цибулю подрібнюємо на тертці або дрібно нарізаємо і додаємо в фарш. Туди ж кидаємо сіль і перець. Обсмажуємо фарш на сухій сковороді на середньому вогні помішуючи близько 10 хвилин. Додаємо до нього дрібно нарізаний болгарський перець і смажимо ще близько 7 хвилин.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще

По закінченню часу кладемо 1 ст.л. сметани для додання соковитості, пробуємо на спеції. За смаком додаємо сіль, перець, сухий часник і каррі. Можете додати будь-які Спеція, які любите. Довго на вогні не тримаємо – буквально 2 хвилини після додавання сметани.

М'ясний рулет / фото: 1001.menu
М'ясний рулет / фото: 1001.menu

Далі складаємо лаваш вдові і рівномірно намазуємо на нього м'ясну начинку. Акуратно звертаємо в рулет, щоб не виліз фарш, і укладаємо в форму для випікання. Змащуємо зверху збитим жовтком і присипаємо кунжутом.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин.

Готово. Приємного апетиту!

Нагадаємо, що Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "з того, що ви задовбалися їсти".

Як повідомляв портал Знай.uа, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" показала, як зацукрувати квіти для паски на Великдень.

Також Знай.uа писав про сирна паска до Великодня без дріжджів і головного болю.