В Україні підскочила ціна на цукор - кілограм продукту зараз пропонують практично за 40 гривень. Більш того, за даними ВООЗ українці вживають в 2 або 3 рази більше цукру в день, ніж належить.

Детальніше про це розповідає "Свідок" у своєму сюжет.

На сьогоднішній день цукор знаходиться на другому місці після яєць за темпом зростання ціни. Яйця За останній рік подорожчали в 2 рази, а цукор – на 65% за даними Держстату. При цьому, цукор у виробника можна придбати за 20 гривень / кілограм, а на полицях магазину ціна зросла до 35 гривень.

Ще коли держава регулювала ціни, то магазини не мали права підвищувати ціну на, наприклад, цукор більше, ніж на 20%. Тобто, якщо у виробника кілограм цукру коштує 20 гривень, то в магазині – не більше 24 гривень. Зараз же ситуація змінилася, і продавці завищують ціну на 50-60%.

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім цього, за місяць в українських регіонах по-різному піднялися ціни на цей продукт:

  • Чернігівська область-7%
  • Сумська-8%
  • Волинська-9%
  • Вінницька-22%
  • Одеська-23%.

Економіст Олег Пендзін заявив, що в країні невиправдано підвищують ціну на цукор, виправдовуючи це збільшеним попитом. Хоча, за останній час все залишалося на своїх місцях.

Водночас, прогнози не втішають-до літа ціна на кілограм підсолоджувача може зрости до 40 гривень.

Нагадаємо, що українців чекає чергове підвищення тарифів: коли і за що отримаємо "золоті" платіжки.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерт прорахував подорожчання світла до 2023 року.

Також Знай.uа писав, що заробітчанин розповів, як вижити за кордоном на 200 доларів.