В одному селі жила молода дівчина Люба і відлюдна старенька на ім'я Пелагея.

В один прекрасний день Любаша побачила сусідку-стареньку і вирішувала з нею привітатися, але та лише окинула її злим поглядом і попрямувала ще швидше.

Пелагея все життя в селі прожила одна і ні з ким не спілкувалася. Та й селяни до неї ставилися, як до порожнього місця, ніби остерігалися її. А ось Люба мала три сини і жила зі старенькою матір'ю, сім'я ледве зводила кінці з кінцями.

Дівчина була дуже доброю і привітною з усіма людиною. І одного разу вона запитала у своєї матері, чому всі уникають Пелагею, на що та лише огризнулася і порадила не забивати голову дурницями, адже у неї маленькі діти, та й вона не вічна.

Зима в селі виявилася суворою. Одним холодним днем дівчина вирушила в магазин за продуктами, але тут згадала, що давно не бачила сусідку. Люба вирішила зайти до неї і перевірити чи все добре. Пелагея здивувалася побачивши на порозі юну сусідку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бабуся. фото: tltgorod
Бабуся. фото: tltgorod

"Ви на мене не гнівайтесь. Я просто не бачила вас давно, ось і захвилювалася. До речі, я в магазин йду. Може щось купити потрібно?",- посміхнулася дівчина.

Пелагея була приємно здивована такою увагою сусідки і попросила її купити борошно і соняшникову олію.

Люба ще навіть не здогадувалася, що всього через місяць у неї настане важкі і голодні часи. А вони і настали, літня мама дівчини померла і Любаша залишилася зовсім одна з трьома маленькими дітьми в старій і холодній хатині з дірявим дахом. Грошей не залишилося зовсім, адже до цього сім'я жила на пенсію бабусі.

Любі терміново треба було йти на роботу, але дітей ні з ким було залишити. Тут то молода жінка відчула повну безвихідь.

мати одиначка, ілюстративне фото з вільних джерел
мати одиначка, ілюстративне фото з вільних джерел

Одного разу до неї в двері постукали. На порозі стояла Пелагея. Сусідка занепокоїлася за Любу, адже та давно її не відвідувала. Люба розплакалася і розповіла про свою біду старенькій, на що та наказовим тоном сказала їм переїхати жити до неї до весни.

Вже живучи у сусідки Люба дізналася, що вони родичі. Пелагея доводитися дівчині тіткою. Виявилося, що давним-давно їх сім'я належала до багатого роду поміщиків, але одного разу два рідних брата через спадщину батька стали ворогами, що і посварило сім'ю на багато років. Але вже після смерті матері Люби Пелагея вирішила розповісти правду племінниці, адже вона побачила, що дівчина відрізняється від родичів.

Але і на цьому сюрпризи не закінчилися. Виявилося, що Пелагеї вдалося зберегти частину колишнього багатства сім'ї і вона закопала його в своєму саду. Старенька вирішила все віддати молодій матері-одиначці, адже їй воно потрібніше. Вже на наступний день Пелагея викопала в саду скриню в якій знаходилися фамільні прикраси і кілька злитків золота.

На виручені гроші з золота Люба купила хороший і великий будинок в сусідньому селі, куди вона незабаром і переїхала, так само забравши з собою свою тітоньку Пелагею. Життя налагодилося.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Тато не побачить свою випускницю...": захисниця України втратила чоловіка на війні і сама виховує дочок

Як повідомляє портал «Знай.иа» Наречена засоромила молодшу сестру за "Сільське" плаття, забувши про совість: жаліти було вже пізно

Також «Знай.иа " писав, що Подружжя зіграло весілля 100 разів і встановило рекорд: любов не набридає