Не кожен садівник і городник знає про користь гірчиці у саду. Виявляється, вона може позбавити дачників від багатьох проблем.

Про це розповідає Телеграм-канал "Квітучий сад". Якщо посіяти гірчицю за три тижні до основної культури, вона позбавить від багатьох проблем. Таким чином, цей спосіб застосування гірчиці у садівництві та городництві варто знати кожному.

Наприклад, гірчиця здатна позбавити ділянку від хвороб, шкідників і бур'янів. До того ж буквально одним махом! Це під силу сидератам - зеленим добривам. Зокрема, гірчиці сарепській, чорній і білій.

Гірчиця, скріншот з відео
Гірчиця, скріншот з відео

Варто додати, що ця корисна культура з легкістю переносить низькі температури. Завдяки цьому сіяти її можна вже на початку травня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щоб гірчиця принесла ділянці найбільшу користь, вона повинна рости три тижні. То ж її варто посіяти на грядки, призначені для томатів, перців, баклажанів, огірків, кабачків, патисонів, кавунів, динь і гарбузів.

Насіння зарийте у в ґрунт за допомогою граблів. Через 3 тижні зелену масу гірчиці зрізають, подрібнюють, розкидають по ділянці й перекопують. Цілком достатньо буде на глибину 3-4 см, адже якщо закрити глибше, вона гірше стане розкладатися - і користі, відповідно, буде мало.

Після цього ділянку треба рясно полити й почекати ще тиждень. Далі можна приступати до посадки овочів.

Гірчиця, фото: Квітучий сад / Телеграм
Гірчиця, фото: Квітучий сад / Телеграм

Нагадаємо, як зберегти родючість ґрунту і не боятися шкідників: корисна таблиця для господинь в городі. Таблиця сівозміни для господинь, з якої можна отримати вигоду

Як повідомляв портал "Знай.ua", поради городникам: як виростити щедрий урожай капусти. Секрети вирощування капусти

Також "Знай.ua" писав, як обрізати дерево і не нашкодити рослині: види, алгоритм дій і етапи. Зараз розберемося з тим, як же правильно обрізати дерево, щоб не заразити і не вбити його