Український юрист Олександр Моргун дав кілька порад, як стягнути гроші з боржника, якщо на його рахунках їх немає.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Instagram.

Багато українців стикалися з ситуацією, коли суд визнав боржника винним, проте кошти неможливо отримати через їх відсутність на рахунках того, хто програв. Навіть з такої ситуації є вихід-юрист Олександр Моргун розповів, як отримати свої гроші іншими способами.

В першу чергу необхідно перевірити, чи є у боржника нерухоме майно і звернутися з цим до виконавчої служби. Вона в свою чергу займеться реалізацією майна і кошти будуть повернуті. Навіть якщо нерухомість зареєстрована на чоловіка / дружину боржника, проте була придбана в шлюбі, служба може виділити частину, щоб виконати рішення суду.

Гроші можна стягнути і з інших активів:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • майнові права (наприклад, коли боржнику винен гроші хтось інший);
  • частка в статутному капіталі ТОВ;
  • акція;
  • інше рухоме майно.

Крім цього, можна зіграти на репутації боржника. Наприклад, якщо він хвалиться в соцмережах розкішним життям, проте всі ці гроші були отримані в якості боргу і не повертаються, можна написати пост з подробицями "сумлінності" боржника і повідомити його про те, що він буде опублікований, якщо гроші не будуть повернуті. Більш того, можна звернутися до суду за захистом своїх прав – в такому випадку кошти точно повернуться.

"Завжди аналізуйте моральні моменти які зможуть спонукати боржника до виконання його зобов'язань! Тільки чуєте історію про те що треба трошки зачекайте – починайте вести письмову переписку з вимогою повернення грошей, щоб було з чим йти до суду!",- зазначив Моргун.

Нагадаємо, що українці дізналися, як новий закон" про колекторів " полегшує життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, самоізоляція з "Дій вдома" насправді нікого не обмежує: юрист навів незаперечні факти.

Також Знай.uа писав, що юрист нагадав, за що українські водії можуть отримати штраф у розмірі 10 і більше тисяч гривень.