Майже кожна українська господиня пече до Великодня традиційні паски, проте найчастіше на них просто не вистачає часу. Ми підготували рецепт смачного сирного паски без використання дріжджів.

Інгредієнти:

  • Сир - 2 пачки;
  • Курячі яйця - 3 шт.;
  • Ванілін;
  • Цукор – 180 гр.;
  • Топлене вершкове масло-70 гр.;
  • Розпушувач - 15 гр.;
  • Ізюм;
  • Пшеничне борошно - 240 гр.

Приготування:

Блендером збиваємо сир в однорідну масу. В окремій ємності збиваємо курячі яйця, цукор і ванілін, після чого додаємо топлене масло, сирну масу. Туди ж просіваємо борошно з розпушувачем.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Ізюм заливаємо гарячою водою на 10 хвилин. Після чого просушуємо і додаємо в тісто. Ретельно все перемішуємо.

Паперові або металеві форми для паски змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо форми до половини готовим тестом і злегка утрамбовуємо. У процесі випікання вони добре піднімуться.

Відправляємо в заздалегідь розігріту до середньої температури духовку на 50-60 хвилин. Остуджувати.

Для приготування глазурі відокремлюємо білок 1 яйця від жовтка і виливаємо в ємність для міксера. Починаємо збивати білки на низьких оборотах. Через 30 секунд збільшуємо швидкість до середньої і через такий же час додаємо 1 ч.л. лимонного соку. В процесі збивання додаємо по ложці цукрової пудри (всього знадобиться 100-120 гр.).

Як тільки маса стане однорідною, гладкою і блискучою – припиняємо збивання. Помадка готова.

Остиглі паски намазуємо глазур'ю і за бажанням посипаємо солодкою посипкою.

Нагадаємо, що Настя Каменських розповіла, які паски робить на Великдень.

Як повідомляв портал Знай.uа, які продукти повинні бути у великодньому кошику, а що краще залишити вдома.

Також Знай.uа писав, як оригінально і красиво пофарбувати яйця, щоб все ахнули.