Майже кожна українська господиня пече до Великодня традиційні паски, проте найчастіше на них просто не вистачає часу. Ми підготували рецепт смачного сирного паски без використання дріжджів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Сир - 2 пачки;
- Курячі яйця - 3 шт.;
- Ванілін;
- Цукор – 180 гр.;
- Топлене вершкове масло-70 гр.;
- Розпушувач - 15 гр.;
- Ізюм;
- Пшеничне борошно - 240 гр.
Приготування:
Блендером збиваємо сир в однорідну масу. В окремій ємності збиваємо курячі яйця, цукор і ванілін, після чого додаємо топлене масло, сирну масу. Туди ж просіваємо борошно з розпушувачем.
Ізюм заливаємо гарячою водою на 10 хвилин. Після чого просушуємо і додаємо в тісто. Ретельно все перемішуємо.
Паперові або металеві форми для паски змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо форми до половини готовим тестом і злегка утрамбовуємо. У процесі випікання вони добре піднімуться.
Відправляємо в заздалегідь розігріту до середньої температури духовку на 50-60 хвилин. Остуджувати.
Для приготування глазурі відокремлюємо білок 1 яйця від жовтка і виливаємо в ємність для міксера. Починаємо збивати білки на низьких оборотах. Через 30 секунд збільшуємо швидкість до середньої і через такий же час додаємо 1 ч.л. лимонного соку. В процесі збивання додаємо по ложці цукрової пудри (всього знадобиться 100-120 гр.).
Як тільки маса стане однорідною, гладкою і блискучою – припиняємо збивання. Помадка готова.
Остиглі паски намазуємо глазур'ю і за бажанням посипаємо солодкою посипкою.
Нагадаємо, що Настя Каменських розповіла, які паски робить на Великдень.
Як повідомляв портал Знай.uа, які продукти повинні бути у великодньому кошику, а що краще залишити вдома.
Також Знай.uа писав, як оригінально і красиво пофарбувати яйця, щоб все ахнули.