В Іспанії затримали чоловіка, якого підозрюють у навмисному зараженні 22 осіб коронавірусом COVID-19.

Про подробиці події пише BBC.

Повідомляється, що інцидент стався ще в січні 2021 року, проте поліція затримала підозрюваного лише в квітні.

За повідомленням поліції Майорки, 40-річний чоловік протягом декількох днів приходив на роботу і в спортзал з симптомами коронавірусу, проте відмовився йти на самоізоляцію. У нього піднялася температура до 40 градусів, почався кашель.

Коли колеги на роботі зробили йому зауваження і порадили відправитися додому на лікарняний, він зняв маску і кашляючи заявив, що має намір всіх заразити.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Маска / фото: Pixabay
Маска / фото: Pixabay

В результаті чоловік вирішив зробити ПЛР-тест на коронавірус, однак, поки чекав результати, відправився на роботу і тренування в спортзал. Його просили виїхати додому, проте той відмовився. Результат виявився позитивним.

Правоохоронці заявили, що своїми діями чоловік заразив безпосередньо 5 осіб на роботі і ще 3 в спортзалі. Після цього коронавірус підтвердився ще у 14 осіб – членів сімей інфікованих колег і людей зі спортзалу. Серед них також було 3 однорічних дітей.

На щастя, у всіх захворювання пройшло в легкій формі.

Поліція поки не повідомила, яка міра покарання буде застосована до чоловіка.

Нагадаємо, що Шмигаль продовжив карантин в Україні до 30 Червня: що це означає.

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ України попереджає про новий штам коронавірусу.

Також Знай.uа писав, що Олександра Кучеренко перехворіла коронавірусом і попросила українців дотримуватися заходів безпеки