Почався передвеликодній тиждень. Її називають пристрасною. І кожен день має своє значення і особливу силу. Церковне свято 26 квітня в народі називають Заячі іменини.

Церковне свято сьогодні-Фомаїда Медуниця (Заячі іменини). Православна церква 26 квітня вшановує пам'ять Святої Фомаїди єгипетської. До Святої Фомаїди звертаються за допомогою в спокусах, перш за все,"плотських". У народі день назвали Фомаїда медунка.

Великдень, фото: Getty Images
Великдень, фото: Getty Images

Головні заборони:

Не можна вдаватися до плотських утіх. Вважається, що цнотлива свята Фомаїда Єгипетська цього не пробачить.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Гріхом вважаються пісні і танці у Великий понеділок.

Традиційно в великі свята і останні дні перед ними не можна лаятися, давати в борг велику суму грошей, брати гроші в борг, обманювати, грішити.

Працювати в понеділок можна. Для того, щоб в родині все було добре, в цей день прийнято молитися. Адже перед Великоднем Господь-Бог особливо чує своїх віруючих, і відгукується на їх звернення. Головне-Моліться з вірою.

У перші три дні Страсного тижня церква готує віруючих до гідного споглядання і сердечного співучасті в хресних страждання Спасителя.

Раніше ми повідомляли, Вербна неділя 2021, стародавні традиції і суворі заборони в Свято.

Як повідомляв "Знай.uа", Страсний тиждень 2021 по днях, що можна, а що строго заборонено.

Також "Знай.uа" писав, що Вербна неділя, Чистий четвер і Страсна п'ятниця: названі точні дати свят перед Великоднем.