Шанувальники футболу добре знають, що вболівальників ФК «Шахтар» називають «кротами». Саме такий позивний через любов до футбольного клубу собі взяв військовослужбовець, який служить в окремій механізованій бригаді ЗС України.

Історію українського військовослужбовця розповіли на фейсбук-сторінці Операції об'єднаних сил.

"Крот" корінний житель Донецька. Саме тут живуть його батьки і сестра. Саме тут він ріс і вчився. Першу освіту здобув у Донецькому НТУ за спеціальністю "гірничий інжинер", другу освіту у нього за спеціальностями "Економіка підприємства паливно-енергетичної сфери".

До війни захисник працював на підприємстві, де отримав за 8 років "підземний стаж" працюючи гірським робітником. Згодом став гірським майстром на шахті у Вугледарі.

Одного разу "Кроту" подзвонив приятель і розповів, що в Національній академії сухопутних військ триває набір на курси лідерства офіцерського складу.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Товариш повідомив, що за наявності вищої освіти є можливість отримати звання молодшого лейтенанта протягом року. І я, не вагаючись, поїхав туди здавати тести разом з юнаками, які на 10 років молодші за мене. Склав психологічні тести і після співбесіди був зарахований на курси. Відучився прекрасний рік з прекрасними викладачами, які дали мені глибокі знання з вогневої, тактичної підготовки та інших військових дисциплін",- поділився спогадами захисник.

фото: ООС
фото: ООС

На сьогоднішній день "Крот" захищає рідні землі від окупантів і вірить, що на його батьківщині все повернеться до мирного життя.

"Хочеться, щоб в найближчому майбутньому, мій рідний Донецьк не бачив більше війни. Найбільший мій біль в тому, що я втратив рідне місто через те, що хтось вирішив, що воно не моє",- каже воїн.

Що зараз відбувається з Донецьком він дізнається з репортажів ЗМІ.

"Крот" розповів, що як став командиром підрозділу, він став і вихователем, і наглядачем, і психологом, і інструктором з бойової підготовки, а також "батьком" для своїх підлеглих.

"Вважаю, що потрібно тримати тонку грань між тим, де ти можеш підтримати солдата морально, і тим, щоб змусити його робити те, що він повинен зробити в складній ситуації.
Потрібно підготувати його таким чином, щоб він не розгубився в складній ситуації. Ну, і себе теж треба контролювати ... По суті це навіть не служба-це процес постійного навчання і самовдосконалення. Коли ти розумієш, що за тобою стоять люди, тільки тоді усвідомлюєш всю міру відповідальності",- підсумував "Крот".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Виховав шістьох і присвятив життя Богу: багатодітний батько став військовим капеланом на фронті, вражаюча історія

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Я вірю в свою армію": українці потужно підтримали захисників на передовій

Також «Знай.иа " писав, що 60-річний герой фронту "дядя Міша" звернувся до українців перед Великоднем: "згадайте в молитвах солдатів"