У мережі розповіли про резервне військо України, яке готове поповнити склад Збройних сил України, якщо раптом буде така необхідність.

Про це повідомив інформаційний портал "Армияinform".

Мова про це зайшла після того, як президент України Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військових обов'язків та ведення військового обліку".

Іван Тимочно, фото: Арміяinform
Іван Тимочно, фото: Арміяinform

Сержант запасу Іван Тимочко розповідає, що контракт передбачає службу у конкретнiй бригадi, на конкретній посаді. Після того, як контракт був підписаний, резервіст проходить навчання відповідно до своєї посади.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Буде отримана вся екіпіровка, і після отримання виклику, резервіст може в той же день прибути в частину, і приступити до виконання завдань. Одночасно готуватимуться та надаватимуться відповідні документи, які підтвердять для роботодавця та інших органів, що резервіст був призваний на військову службу.

"Агресор - Російська Федерація, постійно тримає війська біля наших кордонів. Техніка ворога здатна швидко виконати марш до пів тисячі кілометрів без дозаправки. Тому Закон дозволить Збройним Силам України швидко наростити свої можливості завдяки блискавичному виклику резервістів за контрактом. Вони будуть прибувати відразу в знайому для них військову частину, добре знатимуть свої службові обов'язки, не матимуть потреби стояти в черзі за речовим майном. Я б назвав це другим військом, яке можна за лічені години поставити в стрій. Також у разі необхідності це дозволить виграти час для проведення мобілізації людських та інших ресурсів", - додав Іван Тимочко.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав документ, який дозволить призивати військових без мобілізації, просто за наказом, в «особливий період».

На громадян, яких призвуть в "особливий період" будуть поширюватися ті ж гарантії, які передбачені і для мобілізованих осіб.

Нагадаємо, українські захисники розповіли школярам, чим небезпечні Мінні "подарунки" ворога: "Не підходьте і не торкайтеся»

Як повідомляв "Знай.ua", Росія закриває доступ до Чорного моря біля окупованого Криму: обмеження діятиме пів року

"Знай.ua" писав, На Прикарпатті школярку привалило деревом, синці та струс мозку: "Давно аварійне!"