Наші читачі вже знають, що з 1 травня 2021 року в Україні більшість компаній, що постачають газ населенню, встановлять тариф на рівні 7,99 гривні за кубометр. У деяких же постачальників ціни буде піднято до 13,5 гривні.
Сьогодні українці платять близько 6,99 гривні за кубометр. Тобто для деяких жителів країни травневі зміни принесуть підвищення вартості блакитного палива у два рази. У підсумку взимку ряд сімей платитимуть на місяць за блакитне паливо близько 1,5 тисячі гривень. Ми постаралися дізнатися, як і чому зміняться ціни.
Про це стало відомо завдяки публікації спільноти "Група Нафтогаз" у мережі Facebook, а також сюжету ТСН на телеканалі 1+1.

"49% українців думають, що ціни на газ погоджують олігархи. 29% вважають, що ціну придумує "Нафтогаз". 24 % вважають, що підвищення цін вимагає МВФ. І тільки 17% знають, що ціни залежать від ринку і ціни на біржах. В Україні склалася ситуація, коли на темі газу і тарифів маніпулюють, забивають людям голову. Інформацію практично не висвітлюють, а коли висвітлюють часто в негативному контексті.
Щоб нам не розповідали політики, Україні не вистачає газу - особливо взимку. Тому ми купуємо його в Європі і прив'язуємо ціну до найбільшого в Європі газового хабу TTF - це ринкове ціноутворення і його використовує практично весь світ. Так як якщо в країні ціни дешеві, а в світі дорогі - то олігархи і нечесні політики можуть купувати дешевий газ в Україні і продавати його дорого закордон, а українці в цей час знову залишаються без газу. На таких схемах збагатився жоден український олігарх до 2014 року.

Нафтогаз, фото: Facebook
Нафтогаз, фото: Facebook

Газ може бути дешевим! По-перше, якщо ціни на світовому ринку падають, в Україні теж газ стає дешевшим. По-друге, з часом видобуток українського газу збільшиться, це дозволить купувати менше закордонного, а так само вплинути на ціну. По-третє, потрібно перевірити чи не обманює вас ваш постачальник, і якщо його ціна дорожче ніж у інших, постачальника можна змінити буквально за кілька годин і платити менше.", - розповідають представники "Нафтогазу".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще