У Міністерстві соціальної політики України знову розповіли про пенсійну систему, і відповіли на ряд питань від місцевих жителів.

Міністр Марина Лазебна в одному з ефірів розповіла про пенсійну систему, втрачені можливості, а також віру в краще майбутнє для нашої країни.

"Якщо я не буду вірити в Україну, і буду думати, що в цій країні немає майбутнього, тоді мені потрібно йти з посади" - зазначила Марина Лазебна.

Марина Лазебна, фото:unian
Марина Лазебна, фото:unian

Спочатку вони поговорили про те, як буде доставлятися пенсія починаючи з вересня, і чи вдалося домовитися з "Укрпоштою".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У Міністерстві соціальної політики говорять про те, що у них з підприємством досі ведуться дискусії. Цього року вперше вони уклали договір з» Укрпоштою " лише на перший квартал, а не на весь рік, як це було раніше.

Все тому що, вартість доставки за п'ять років зросла в 2,5 рази, але, пенсії не ростуть з такою швидкістю.

Якщо не вистачає стажу, його можна докупити. 1 рік стажу коштує 31500 грн. Мінімальна пенсія - 1769 грн, а рік стажу-31500 грн?

"Докуплення стажу - це звичайний договір добровільної участі в системі соціального страхування, який можна укласти строком не менше, ніж на рік, якщо ти не є застрахованою особою. За таким договором людина щомісяця сплачує звичайний внесок, який становить 22% від мінімальної зарплати-1130 гривень на місяць зараз.

Марина Лазебна, скріншот YouTube
Марина Лазебна, скріншот YouTube

Є інша історія, якщо ти докуповуєш стаж за минулі періоди – тоді внесок подвоюється, ти його платиш одноразово, але можеш оплатити саме за той термін, якого не вистачає, – за 1, 2 місяці, за цілий рік. Але це тобі дає не один-два місяці додаткової пенсії, а необхідний стаж, за який призначається пенсія на весь період. Потрібно розуміти, що для того, щоб отримувати пенсію, необхідно платити внески".

"Я за офіційну зарплату, за високі зарплати, за те, щоб люди отримували собі стаж, пенсіонери отримували гідні пенсії. Це наш соціальний договір, але він працює тільки тоді, коли всі сторони його виконують", говорить Марина Лазебна.

Також стало відомо більше подробиць про карантинні виплати, яку отримають 260 тисяч громадян. З Понеділка мають надійти перші виплати, а наступного тижня внесуть перші зміни до державного бюджету. Все для того, щоб карантинні 8 тисяч гривень отримали всі ті, хто має на це право.

Нагадаємо, раніше Марина Лазебна про карантинні виплати: чи можна їх отримати двічі і як оформити заявку

Як повідомляє портал "Знай.ua" Котенкова розповіла, які пенсії українців чекають у майбутньому

Також "Знай.ua" писав, що ПФУ оновив порядок нарахування зарплат і пенсій українцям: що змінилося