На сайті президента України з'явилася Нова петиція, яка пов'язана з тарифами на ЖКГ. Автор вимагає, щоб негайно припинився грабіж українських громадян.

Ісаєв Микола Всисович у своїй ініціативі вимагає, щоб сумарний об'єм оплати тарифiв був не більше 10% від встановленого прожиткового мінімуму.

Справа в тому, що статтею 48 Конституції України встановлено, що кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

Якщо розглянути показники вартості ЖКГ послуг, то вони виявляться істотно нижче, ніж в більшості європейських країн. Однак, при цьому слід враховувати, що заробітна плата в ЄС в середньому становить близько двох тисяч євро, і йде в місяць на оплату тарифів 150-200 євро.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

рахунки за ЖКГ, скріншот з відео
рахунки за ЖКГ, скріншот з відео

Українці ж, у свою чергу, витрачають більше половини своєї зарплати, тому, автор ініціативи вважає, що держава грабує людей завищеними в кілька разів ЖКГ-тарифами.

"У зв'язку з вищевикладеним, прошу Президента України, який згідно статті 102 Конституції України є Гарантом дотримання Конституції, прав і свобод громадян України: 1.Припинити грабіж українських громадян завищеними житлово-комунальними тарифами. 2.Забезпечити сумарний обсяг оплати ЖКГ-тарифів не більше 10% від встановленого розміру прожиткового мінімуму" - сказано в тексті.

Петиції вдалося набрати за кілька годин всього три підписи, з 25 тисяч необхідних.

В українців є можливість протягом наступних трьох місяців підтримати цю ініціативу.

Раніше повідомляли, нові ціни на газ: суми в квитанціях виросли зі швидкістю блискавки, українці в люті.

Як повідомляв Знай.ua, підвищення прожиткового мінімуму: коли українці зможуть спокійно зайти в магазин, не лякаючись цінників.

Знай.ua писав, у Міненерго підказали, як заощадити на комуналці-навіть на хліб залишиться.