Військовослужбовцю окремої механізованої бригади з позивним "циган" 29 років. Його історію розповіли в групі Facebook ООС.

"До війни я працював у поліції. До лав Збройних Сил вступив у 2015 році в ході мобілізації. Куму і сусідові теж прийшли повістки, мобілізувалися разом. Майже півтора року служби в армії, я говорив своїм батькам, що працюю в Києві на будівництві. Як закінчив службу-приїхав додому у формі. Мати запитує: "А що це таке?". Кажу:" приїхав з фронту", - чесно зізнався чоловік.

"Відтоді мати вже все знала. Зараз батьки вже звикли до того, що я у війську. Знайомим тоді теж нічого не розповідав. Перша ротація у мене була в десантно-штурмовій бригаді. Був в арт-дивізіоні, дислокувалися на другій і третій лініях оборони. Згодом товариш запропонував підписати контракт з механізованою бригадою, де досі служу", – розповідає "циган".

Він каже, що для піхотинця головне-витривалість.

"Важливо розуміти, що на піхотинці завжди більше фізичної роботи, адже постійно знаходишся на першій лінії", – додає армієць.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Воїн зазначає, що його підрозділ Дружній, хлопці навчені, мотивовані.

"Я сьомий рік поспіль ношу форму ЗС України. Моя мотивація-звільнити нашу землю від ворога", – стверджує "циган".

Порівнюючи те, що було в ЗСУ в 2015 році і сьогодні, зазначає, що рівень бойової підготовки зараз набагато вище.

"Весь особовий склад у нас пройшов навчання, всі мають досвід, мають сертифікати за своїми спеціальностями. У нашому підрозділі мало у кого зараз перша ротація, в основному-друга-третя. Всі воїни налаштовані на перемогу", - стверджує військовий.

Раніше ми повідомляли, окупанти на Донбасі обстріляли населений пункт.

Як повідомляв "Знай.uа", вибух ворожої міни забрав життя воїна ЗСУ, троє його побратимів дивом залишилися живі.

Також "Знай.uа" писав, що російські найманці після "відведення військ" взялися за старе, в ЗСУ показали осколки від вибухів.