Учасниця "Майстер Шеф професіонали" Катерина Яблонська поділилася оригінальними рецептами пасок без використання дріжджів.

Паска з сиром

Інгредієнти:

  • Сир - 450 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванільний цукор - 10 гр.
  • Крем - сир або сметана 30% - 50 г.
  • Яйця – 260 г.
  • Борошно - 20 г.
  • Манка - 50 р.
  • Сіль - щіпка
  • Цедра 1 лимона
  • Білий родзинки - 30 г.
  • Чорні родзинки - 30 г.
  • Сушена журавлина - 30 г.
  • Цукати лимона - 30 г.
  • Коньяк - 50 р.
  • Вода – 50 г.

Паски / фото: Unsplash
Паски / фото: Unsplash

Приготування:

Ізюм, журавлину і цукати замочуємо на ніч у воді і коньяку.

Популярні новини зараз

Діду, затопи грубку: українці масово переходять на дрова через дорогий газ

Лілія Ребрик з чоловіком влаштували власні "Танці з зірками": "Шансів не залишається"

В Україну сунуть морози: коли чекати мінусів зі снігом

Відверта Тіна Кароль поділилася планами на переїзд з України: "Хочу пожити в…"

Показати ще

Яйця змішуємо з цукром, додаємо в сир і ретельно вимішуємо. Додаємо залишок складових.

Готове тісто виливаємо в силіконову форму або будь-яку іншу, попередньо змащену маслом і посипану манкою.

Випікаємо паску при 180 градусах 55-60 хвилин.

Паска без дріжджів

Інгредієнти:

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - ½ склянки
  • Яйця - 3 шт.
  • Рослинно-вершкова суміш - 100 г.
  • Сушена вишня - 50 г.
  • Сушена журавлина - 50 г.
  • Вершки (30%, густі) – 2-3 ст. л.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Коньяк - 2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Мигдальні пластівці
  • Панірувальні сухарі

Паска / фото: Pixabay
Паска / фото: Pixabay

Приготування:

Просіяти борошно. Відокремити жовтки від білків, окремо збити з цукром. Змішати збиті жовтки з розтопленою рослинно-вершковою сумішшю, потім додати збиті білки.

Виливаємо отриману суміш в борошно, додаємо вершки, вишню, журавлину і мигдальні пластівці, солимо тісто і вимішуємо. Вливаємо в тісто коньяк. Цедру лимона натираємо на тертці, а лимонним соком (1 ст.л.) гасимо соду, додаємо все це в тісто і замішуємо.

Тепер тісто має підійти-для цього накриваємо його рушником і залишаємо в кімнатній температурі на 20 хвилин.

Рясно змастити форми для випікання рослинно-вершковою сумішшю, посипати сухарями. Викласти тісто у форму приблизно на 2/3 об'єму. Випікати 40 хвилин при температурі 180 С.

Нагадаємо про ідеальні кекси на Великдень замість обридлих пасок: свекруха проковтне язик.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко поділився спрощеним рецептом італійської паски панеттоне.

Також Знай.uа писав, як вибрати Великодній рушник без шкоди для здоров'я: три важливі поради.