Українцям розповіли, чи мають право магазини вносити на своїй території обмеження на вхід з колясками. Про це повідомили в Facebook Держпродспоживслужба.

" на дверях нашого магазину багато наклейок, які забороняють вхід з собакою, морозивом. А днями ще й перекреслену коляску приклеїли. Виходить, що тепер з маленькою дитиною не можна зайти в магазин? Спасибі", - запитує Українка.

І в службі повідомили, що насправді, ніяких законних підстав заборонити жінці з дитячою коляскою зайти в магазин, не існує.

По-перше, подібні знаки, обмежують конституційні права особи, батька або матері, щодо вільного пересування.

По-друге, знаки заборони порушують право людини на вільний вибір продукції, що забезпечено статтями 4, 17 Закону України "Про захист прав споживачів".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Ви можете:

  • попросити у дирекції магазину документ, що офіційно забороняє відвідування магазину з дитячою коляскою;
  • звернутися до органів місцевого самоврядування;
  • звернутися до управління Держпродспоживслужби з проханням перевірити підприємство на предмет дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів.

Раніше ми повідомляли, власникам собак вимагають створити спеціальні майданчики для вигулу тварин.

Як повідомляв "Знай.uа", українці вимагають заборонити закривати школи в селах.

Також "Знай.uа" писав, що українці хочуть своє місце на кладовищі.