Чистий Четвер припадає на четвертий день Страсного тижня. У цей день люди вірять, що обмивання з молитвою очищає не тільки тіло, а й душу.

Що заборонено робити в Чистий четвер:

У Чистий четвер прийнято очищати тіло, душу і житло. Існує повір'я, що той, хто в цей день розводив в своєму будинку бруд, весь рік буде жити бруді і сварках.

Також з дому не можна віддавати нічого цінного, в тому числі позичати гроші. Адже люди вірять, що разом з цінностями можна "віддати" і благополуччя.

Під час готування господиням не можна порушувати піст. Це випробування важке для тих, хто звик знімати пробу з приготованого.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чистий четвер
Чистий четвер / Скріншот

Також в Чистий четвер дівчата займалися ворожінням. Під час прибирання будинку вони залишали речі коханого в кожній кімнаті. Також ставили взуття шкарпетками в бік будинку обранця.

Віруючі в цей день намагалися принести з церковної літургії в будинок свічку, тому що вірили, що вона володіє особливою силою і здатна очистити будинок від негативної енергетики.

Чистий четверг: джерело: скріншот з YouTube
Чистий четверг: джерело: скріншот з YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Які молитви підійдуть на чистий Четвер: змінять долю і зроблять щасливим. 29 квітня православні українці відсвяткують чистий Четвер. З давніх часів вважалося, що цей день наповнений великою силою.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Чистий Четвер: як помитися для успіху і щастя на цілий рік. Віруючі переконані, що під час купання в цей день можна змити з себе всі гріхи і очистити душу.

Також «Знай.иа " писав, що Учасниця Страсний тиждень по днях: обряди, традиції і заборони.