Дієтологи стверджують, що їсти потрібно лише тоді, коли є відчуття голоду. Але буває так, що хочеться перекусити вночі. Ось три головні причини, чому вночі вабить холодильник.

1. Незбалансоване харчування. Найчастіше нічний голод ми відчуваємо, коли недостатньо з'їли протягом дня. Обов'язково потрібно їсти жири, білки, вуглеводи, клітковину і пити воду.

2. Обманний голод. Якщо ви любите солодке, вам знайоме часте відчуття голоду після нього. У солодощах є "швидкі" вуглеводи, що дають відчуття насичення. Якщо їсти солодке в необмеженій кількості, відчуття голоду виникатиме регулярно.

3. Зневоднення. Ще бажання перекусити в нічний час може виникнути, якщо ви вдень випили занадто багато кави. Так організм реагує на зневоднення. Спробуйте відновити водний баланс.

кухня, фото Pxhere
кухня, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Редактор рубрики "Здоров'я" BBC Good Food & Olive Трейсі Рей радить вибирати легкі варіанти нічних перекусів. Підійдуть продукти без цукру та кофеїну.

Крім того, поліпшити сон і не переїсти допоможуть продукти, які сприяють регенерації клітин, виробленню потрібних гормонів, зниженню ваги і розслабленню м'язів. Наприклад, ківі, мигдаль, а ще овочі білого і зеленого кольору.

Нагадаємо, священик розповів, що робити із залишками з великоднього столу.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти розповіли про стрімке зниження цін після Великодня.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко поділився своєю дієтою з салатів – п'є їх просто з блендеру.