Стало відомо про те, що на святі в Ізраїлі сталася серйозна тиснява. Загинуло не менше кількох десятків людей.

Сталася трагедія під час свята Лаг ба-Омер на горі Мерон в Галілеї. Туда прибуло кілька десятків тисяч людей, і це призвело до серйозного інциденту.

Десятки людей загинули, і ще більше сотні отримали серйозні травми в результаті сильної тисняви.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ізраїльські медичні служби повідомляють, що загинуло 38 людей, в той час як місцеві засоби масової інформації говорять про 44 жертви.

Причиною трагедії стало обвалення трибуни, після якої і почалася злощасна Тиснява. У мережі почали з'являтися ролики з місця, на яких видно як люди просто лежать на землі.

На місце прибули парамедики і рятувальники, також залучили солдатів ЦАХАЛ.

Тих, хто постраждав найсильніше, почали евакуювати гелiкоптерами.

За повідомленнями з місця подій, багато присутніх відчайдушно намагаються додзвонитися до своїх близьких, проте мобільні мережі працюють зі значними перебоями.

На інцидент відреагував вже прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху, заявивши про те, що це "важка катастрофа".

Не так давно в Ізраїлі скасували карантинні обмеження, і більш ніж за рік це був найбільший захід.

Знову таки, місцеві ЗМІ кажуть, що на місце прибуло не менше 100 тисяч осіб, тоді як влада ввела ліміт в 10 тисяч учасників заходу.

У п'ятницю, 30 Травня повинні були прибути ще люди, однак, тепер це навряд чи станеться.

Нагадаємо, українці йшли на паради, поки в Чорнобилі вирував ядерний кошмар: архівні кадри 35 років тому. 35 років тому сталася одна з найсерйозніших техногенних катастроф за всю історію людства

Як повідомляв портал " Знай.ua", захисники України вшанували пам'ять загиблих на ЧАЕС: "вчить цінувати найдорожче". Військові віддали данину героїзму загиблих у Чорнобильській катастрофі

Також "Знай.ua" писав, СБУ розкрила таємні матеріали КДБ про Чорнобиль: інциденти траплялися і до катастрофи.