У Краматорському сквері Слави 26 квітня відбувся мітинг-реквієм, присвячений 35-м роковинам трагедії на ЧАЕС. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

У заході брали участь заступник командувача ООС генерал-майор Віктор Ганущак, голова облдержадміністрації Павло Кириленко, голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, міський голова Олександр Гончаренко, голова громадської організації "Краматорський союз ветеранів та інвалідів "Пам'ять Чорнобиля" Наіль Мардагалімов, військовослужбовці та учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

35-та річниця трагедії на ЧАЕС, Краматорськ, фото штаб ООС
35-та річниця трагедії на ЧАЕС, Краматорськ, фото штаб ООС

"Ми вшановуємо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу, героїзм та самопожертву, мужність та подвиг, який навічно залишиться у пам’яті українського народу. Нехай подібна трагедія більше ніколи не повториться, а пам’ять про неї вчить нас цінувати найдорожче – людське життя та рідну Землю", - зазначив глава Краматорську Олександр Гончаренко.

Віддаючи данину мужності та героїзму загиблих, присутні поклали квіти до пам'ятного знаку.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

35-та річниця трагедії на ЧАЕС, Краматорськ, фото штаб ООС
35-та річниця трагедії на ЧАЕС, Краматорськ, фото штаб ООС

В інших містах Донецької області цього року в пам'ять про загиблих на ЧАЕС відбулася обласна акція "Пам'ять Чорнобиля", в рамках якої були висаджені 35 кущів білих троянд, як символ відродження і майбутнього Чорнобильської зони.

Нагадаємо, Росія озброїла бойовиків "до зубів", ЗСУ готуються до провокації: "РФ нагнітає обстановку".

Як повідомляв портал Знай.uа, під Донецьком пройшов запеклий бій, бойовики застосували артилерію проти ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир".